Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2022

Επιστολή του Γ. Καλούδη προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για τα οικονομικά της ΠΙΝ

Προς

τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

κ. Χρήστο Άνθη

 Κύριε Πρόεδρε

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 31/7/2012 συζητήθηκε «η έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων ΠΙΝ του 1ου και 2ου τριμήνου οικονομικού έτους 2012».

Τα στοιχεία είναι όχι απλά ανησυχητικά για το μέλλον της ΠΙΝ, αλλά προδιαγράφουν την κατάρρευση του νέου θεσμού ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ με στάση πληρωμών και δραστηριοτήτων.

Μόνο το 19,89% των πόρων που οφείλει η κεντρική εξουσία έχουν αποδοθεί στην ΠΙΝ το πρώτο εξάμηνο!!!!

Για έργα έχει αποδοθεί από την κυβέρνηση μόνο το 5% !!!

Για τις μεταφορές των μαθητών έχει αποδοθεί το 10% , ενώ οφείλονται και λεφτά από το 2011 !!!

Η ΠΙΝ ήδη χρωστάει 4,5 εκατ. ευρώ !!!

Ο προϋπολογισμός της ΠΙΝ με λίγες λέξεις εμφανίζει εμφανώς μειωμένα έσοδα και μόνο το 21,50% των προϋπολογισθέντων εσόδων έχει εισπραχτεί!!!!

Ήδη ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε νέες περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της τάξης του 29% (!!!) και φυσικά έρχεται η σειρά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Σε αυτή την οδυνηρή για το θεσμό κατάστασης είναι λυπηρό ότι δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση, έστω μία ανακοίνωση, από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, ενώ ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένος να αντιδράσει αλλά αρνείται να δει το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει η ΠΙΝ και δεν δέχεται ούτε καν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, όπως ρητά ορίζεται στην παρ. 4α του άρθρου 43 του νόμου 3979/2011 «όταν στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί υπερεκτιμημένα έσοδα ή έσοδα που δεν πρόκειται να εισπραχθούν έως το τέλος της χρήσης το οικείο συμβούλιο προβαίνει υποχρεωτικά σε αναμόρφωση αυτού εντός προθεσμίας 15 ημερών» από την υποβολή της έκθεσης του δεύτερου τριμήνου.

Κύριε Πρόεδρε,

 Στην περίπτωση που ο κ. Περιφερειάρχης συνεχίζει να αρνείται την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και ως εκ τούτου να παρανομεί και επειδή η αναμόρφωση του προϋπολογισμού είναι αρμοδιότητα του περιφερειακού συμβουλίου και όχι του κ. Περιφερειάρχη, ζητάμε κατ’εφαρμογή των διατάξεων του κανονισμού λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου (άρθρο 8 παρ.1) και του νόμου 3979/2011 αρ. 43 παρ. 4α. να εγγραφεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 25 Αυγούστου 2012 στη Ζάκυνθο «αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων ΠΙΝ του 1ου και 2ου τριμήνου οικονομικού έτους 2012 και τρόποι αντίδρασης στην κατάρρευση του θεσμού από την περικοπή των πόρων από την κεντρική εξουσία».

 Κέρκυρα 3 Αυγούστου 2012

Γιώργος Καλούδης

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το ΣτΕ

Περιφερειακός σύμβουλος ως Επικεφαλής της παράταξης

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.