Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2021

“Βοήθεια στο σπίτι”. Τα παραδείγματα μιλούν

Όταν πριν λίγες ημέρες αναφερθήκαμε στους ορατούς κινδύνους περικοπής του προγράμματος ‘Βοήθεια στο σπίτι’ κανείς ίσως να μην μπορούσε εύκολα να αντιληφθεί την σοβαρότητα και το μέγεθος του προβλήματος.

Και όμως τα παραδείγματα βγαίνουν στο φώς δυστυχώς ένα –ένα αδιάψευστοι μάρτυρες των επισημανσεών μας και των καυστικών σχολίων μας.

Η πρόσφατη επίσκεψη μάλιστα του δημάρχου της Πάτρας στην οικογένεια του Νεκτάριου Ιντζέ, αποτελεί απόδειξη του σοβαρού κοινωνικού προβλήματος που έχει σημειωθεί. Ολόκληρη η οικογένεια χτυπημένη από αρρώστιες έβρισκε πραγματική ανακούφιση και φροντίδα στο πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο σπίτι’.

Σήμερα η κυβέρνηση με την νέα αποφασή της τους ενημερώνει, ότι δυστυχώς θα πρέπει ναχουν άνεργο άτομο για να συνεχισθεί η βοήθεια στο σπίτι. Με λίγα λόγια καταργούν στην πράξη το τόσο σημαντικό πρόγραμμα.

Τελικά οι φόβοι μας δυστυχώς επαληθεύονται, οδηγούμαστε σε σταδιακή κατάργηση ενός από τους πλέον επιτυχημένους θεσμούς κοινωνικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων.

Οι ωφελούμενοι πλέον θάναι άνεργοι η εργαζόμενοι που απειλούνται με ανεργία και όχι ηλικιωμένα άτομα, ΑμεΑ και γενικά κοινωνικά ανήμπορα άτομα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι Καλλικρατικοί Δήμοι, έχουν υποχρέωση και καθήκον να βοηθήσουν και να στηρίξουν από την πλευρά τους την τροποποίηση της ΚΥΑ ,ώστε να συμπεριλαμβάνονται όλες οι ανήμπορες κοινωνικά ομάδες και να διαθέσουν την απαραίτητη συμμετοχή τους για την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος και για το 2011.

Ο Δήμος της Πάτρας ευελπιστώ, ότι με κοινωνική ευαισθησία θα δεί με ιδιαίτερη προσοχή το όλο ζήτημα και θα σταθεί αρωγός στα άτομα που μέχρι χθές ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα. Εχει καθήκον και Υποχρέωση, όπως και ολόκληρη η κοινωνία της πόλης μας.

http://www.thebest.gr/

(Το άρθρο μας το απέστειλε ο Γιώργος Γαβρίλης)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Οι δήμαρχοι βγήκαν στους δρόμους

  Πορεία προς τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης οι δήμαρχοι, όπου συναντήθηκαν με τις πολιτικές […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *