Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Οκτωβρίου 2021

Την υγειά μας να’ χουμε κι ο Θεός να βάλει το χέρι του μην τυχόν και αρρωστήσουμε, αν…

Μέχρι τη Δευτέρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα πρέπει να ολοκληρώσει το πακέτο των εναλλακτικών μέτρων που  σε ό,τι αφορά την υγεία προβλέπει την καθιέρωση ανώτατου πλαφόν 1.500 ευρώ σε ετήσια βάση στις δαπάνες φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης που θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο κάθε ασφαλισμένος θα δικαιούται σε ετήσια βάση κάλυψη φαρμάκων και νοσηλείας ύψους 1.500 ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται η συνταγογράφηση φαρμάκων, δύο τσεκάπ τον χρόνο και μία νοσηλεία σε ιδιωτικό ή δημόσιο θεραπευτήριο.

Αν ο λογαριασμός ξεπερνά τα 1.500 ευρώ συμμετοχής του ασφαλιστικού ταμείου, τότε ο ασφαλισμένος θα πρέπει να πληρώνει 10 ευρώ για κάθε έξτρα επίσκεψη σε γιατρούς και το 15% του ημερήσιου νοσηλίου αν χρειάζονται περισσότερες ημέρες νοσηλείας.

Είναι ενδεικτικό ότι για μια απλή επέμβαση σκωληκοειδίτιδας που απαιτείται ολιγοήμερη νοσηλεία, το ποσό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τα 1500 ευρώ. και χωρίς να υπολογίσει κανείς απλές καθημερινές ανάγκες υγείας όπως φάρμακα ευρείας χρήσης ή απλές επισκέψεις σε γιατρούς.

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος πάντως είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί πλαφόν για τις ατομικές δαπάνες στην υγεία.

Γι’ αυτό την υγειά μας να’ χουμε κι ο Θεός να βάλει το χέρι του μην τυχόν και αρρωστήσουμε, αν ξεθωριάσει κι αυτή η κόκκινη γραμμή, όπως άλλες.

Από tanea.gr, fornews.gr

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *