Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Οκτωβρίου 2021

Λάβρος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μ. Ρεπούση

Την οργισμένη αντίδραση του σπάνια ομιλούντα Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου προκάλεσε η πρόταση της Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και πανεπιστημιακού Μ. Ρεπούση (θυμόμαστε όλοι τον “συνωστισμό” της Σμύρνης) για κατάργηση του υποχρεωτικού σχολικού εκκλησιασμού.

Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο, χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ’ αυτό τον τόπο γι αυτό το χώρο. Ποιό είναι το δικαίωμα σου, που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά. Τους ρώτησες τους γονείς;” (Ολόκληρη η ομιλία εδώ).

Όπως διαβάζουμε στον “ΒΗΜΑτοδότη“, η κυρία Ρεπούση δεν θέλησε να απαντήσει, αφού ο Αρχιεπίσκοπος δεν την ανέφερε ονομαστικά. Εκείνο όμως που λένε οι συνεργάτες της, είναι ότι συζήτηση μετεκλογικά για το θέμα του εκκλησιασμού δεν έχει ακόμα αρχίσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα, αφού, οι ίδιοι συνεργάτες της κυρίας Ρεπούση, επισημαίνουν ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ προβλέπεται η «εκκοσμίκευση» του σχολείου, δηλαδή διαχωρισμός Εκκλησίας και Kράτους, όσον αφορά την εκπαίδευση.

Το όλο θέμα εστιάζεται ακριβώς στο σημείο αυτό. Στο πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ (στη συγγραφή του οποίου συνέβαλε και η κυρία Ρεπούση) προτείνεται όντως «η κατάργηση της υποχρεωτικής, όχι γενικά πρωινής προσευχής». Είδατε διατύπωση; Και άρα, όπως, σημειώνουν οι συνεργάτες της, «θα πρέπει να δούμε ένα περιεχόμενο λιγότερο υποχρεωτικό θρησκευτικό», στα σχολεία.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *