Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Ιουνίου 2023

Γιάννης Στουρνάρας: «Όχι» σε απολύσεις, νέους φόρους και περικοπές μισθών-συντάξεων

Για εισαγωγή κάτι από τον αρχαίο τραγικό τον Αισχύλο, κυρίως για τα δικά μας: «Το κακό, όταν δεν το τιμωρείς στην αρχή, με τον καιρό μεγαλώνει.».

Ο τίτλος της ανάρτησης δεν είναι παρά η δήλωση του υπ. Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα (ΒΗΜΑ, ηλεκ. έκδοση 3/7/2012).

Ας μην ξεχνάμε ότι

α) ο κ. Μανιτάκης διαβεβαίωνε στις 11/7/2012 για μετατάξεις και όχι απολύσεις,

β) την ίδια την τρόικα (του εξωτερικού, όχι του εσωτερικού) που θεωρούσε και η ίδια εφικτό τον περιορισμό των απασχολουμένων στο Δημόσιο, χωρίς απολύσεις έως το 2015,

γ) τη ΔΗΜΑΡ που δια στόματος του  κ. Φώτη Κουβέλη έβαζε μετά μανίας κόκκινες γραμμές και διατυμπάνιζε με στεντόρια αριστερή φωνή ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, εφεδρεία αλλά μετατάξεις, όπως δήλωνε άλλωστε πολύ πριν (24/4/2012, Real):

«Είμαι αντίθετος στις απολύσεις και την εργασιακή εφεδρεία. Μάλιστα, είχα προειδοποιήσει τότε και για το φιάσκο. Γιατί εκτός του ότι οδηγεί κόσμο στον προθάλαμο της ανεργίας δεν έχει και κανένα δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

«Χρειάζεται εξορθολογισμός στο Δημόσιο αλλά όχι με τον οριζόντιο τρόπο που αποφάσισε η κυβέρνηση Παπανδρέου και συνέχισε η κυβέρνηση Παπαδήμου» είπε ο Φώτης Κουβέλης και τάχθηκε υπέρ των μετατάξεων και μίας ρύθμισης συνταξιοδοτικής ωρίμανσης. 

«Εάν βάλεις μία παγοκολόνα πάνω σε μία καυτή σόμπα και η παγοκολόνα θα λιώσει και η σόμπα θα σπάσει». Έλα ντε όμως που άλλοι αυτά τα θεωρούν ταμπού και τα σπάνε. Και τελικά, για να δούμε ποιος θα έχει τα κότσια.

Και ερχόμαστε στο σήμερα (26/7/2012) όπου ο κ. Στουρνάρας στη συνάντησή του με την τρόικα εξωτερικού φέρεται να έχει δεσμευθεί απέναντί της για 30 000 απολύσεις, κάτι που μένει να αποδειχθεί, γιατί ο ίδιος ο υπ. Οικονομικών δήλωνε στις «Όχι» σε απολύσεις, νέους φόρους και περικοπές μισθών-συντάξεων.

Εκτός και αν από πίσω κρύβεται κανένα επικοινωνιακό κολπάκι της συγκυβέρνησης…

Όσο για την επαναδιαπραγμάτευση, την απαγκίστρωση (“τηρώντας, αλλάζουμε”) κλπ, “κιχ”. Ούτε σήμερα στην συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Μπαρόζο και συγκεκριμένα στις δηλώσεις που ακολούθησαν δεν έγινε ούτε μία αναφορά, παρά μόνο ότι «είμαστε αποφασισμένοι για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, των μεταρρυθμίσεων και των συμφωνημένων μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος».

Οψόμεθα…

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Σεισμική δραστηριότητα της συγκυβέρνησης: Στο παρά 5´ αποφεύχθηκε και τέταρτη παραίτηση υφυπουργού, της Φωτεινής Σκοπούλη

  Φαίνεται ότι ο… ιός των υφυπουργός είναι πιο «θανατηφόρος» από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Τρεις έχουν παραιτηθεί μέχρι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights