Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Μαρτίου 2023

Για την κρίση στην ηγεσία των Ε.Δ.

Η δημιουργία, ξανά για την παραίτηση του Αρχηγού του Γ.Ε.Σ. –
Άλλαξε ο παλαιοκομματισμός κι έβαλε τους Υπουργούς αλλιώς!

Η παραίτηση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Ζιαζιά, λόγω των υποδείξεων που του έγιναν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, εν όψει των κρίσεων των αξιωματικών, συνιστά ένα ακόμη δείγμα παλαιοκομματικού τύπου λειτουργίας της νέας Κυβέρνησης.

Η Άμυνα δεν είναι πεδίο άσκησης μικροπολιτικής. Γεγονότα όπως αυτά που συνέβησαν χθες υπονομεύουν το ηθικό, τη λειτουργία και φυσικά το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.

Η «δημιουργία ξανά!» υποστηρίζει ότι:

–        Οι Αρχηγοί των Επιτελείων θα πρέπει να έχουν χρονική θητεία τουλάχιστον δύο ετών με δικαίωμα παράτασης ενός έτους και θα επιλέγονται τουλάχιστον 3 μήνες ενωρίτερα προκειμένου να ενημερώνονται.

–        Οι επιλογές του ΚΥΣΕΑ θα πρέπει να επικυρώνονται από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής με πλειοψηφία τουλάχιστον των 3/5 των παρόντων προκειμένου να εξασφαλίζεται διακομματική συναίνεση.

–        Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα πρέπει είναι τακτικό μέλος του ΚΥΣΕΑ με δικαίωμα ψήφου όπως ήταν μέχρι το 2004.

Ο παλαιοκομματισμός δεν έχει καμία θέση στο στράτευμα. Ξεριζώστε τον εδώ και τώρα!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Παρατείνεται η ημερομηνία ελέγχου βαρέων οχημάτων (και) από το Κ.Τ.Ε.Ο. Λευκάδας

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Μανώλη Αγγελάκα, παρατείνεται η ημερομηνία ελέγχου οχημάτων ορισμένων […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights