Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Απριλίου 2020

Έρχεται νέα περαίωση – εξπρές για 800 000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Για μια ακόμη φορά η περαίωση είναι η… λύση για τα κρατικά ταμεία. Με τα έσοδα πολύ κάτω από το αναμενόμενο για το κράτος έρχεται και πάλι στο προσκήνιο η … άφεση αμαρτιών για όλες τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι διαδικασίες αναμένεται να είναι εξπρές καθώς δεν υπάρχει (για τα ταμεία) χρόνος για χάσιμο. Οι εκκρεμείς υποθέσεις δεν αναμένεται να φέρουν τα έσοδα που είχε το κράτος, περίπου 2 δισ. ευρώ, από την τελευταία περαίωση, ωστόσο η εκτίμηση είναι πως πολλοί θα σπεύσουν να κλείσουν τις εκκρεμείς τους φορολογικές υποθέσεις υπό τον φόβο των νέων ελέγχων.

Όλα δείχνουν πως το υπουργείο για τη νέα περαίωση θα ακολουθήσει παλιά συνταγή. Αυτή δεν είναι άλλη από τη διαδικασία που ακολουθούν οι ορκωτοί λογιστές για την διενέργεια ελέγχων στις μεγάλες επιχειρήσεις για τη χορήγηση φορολογικού πιστοποιητικού.

Σε μια περίοδο όπου εκτός απ’ τα κρατικά ταμεία είναι στο μείον και τα ταμεία ελεύθερον επαγγελματιών και επιχειρήσεων το κράτος κρατάει μικρό καλάθι, αλλά σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που επιθυμούν να κλείσουν τις εκκρεμείς τους φορολογικές υποθέσεις.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *