Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Οκτωβρίου 2021

Στην υπεργολαβία επενδύει η (συγ)κυβέρνηση. Σε ιδιώτες Πολεοδομίες και Εφορίες

Αποσύρεται το κράτος από βασικές υπηρεσίες –

Με τη μέθοδο της υπεργολαβίας θα μειώσει η κυβέρνηση τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Αυτό σχεδιάζει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο οποίος εξηγεί ότι το Δημόσιο θα σταματήσει να παρέχει ένα πλήθος υπηρεσιών, τις οποίες μπορεί να αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας.

«Οι ορκωτοί ελεγκτές θα αναλάβουν δουλειές της Εφορίας, οι πολιτικοί μηχανικοί δουλειές της Πολεοδομίας, τα ιδιωτικά συνεργεία τις δουλειές του ΚΤΕΟ και αντίστοιχα θα κινηθούμε σε κάθε τομέα, όπου αυτό είναι εφικτό.

Στόχος είναι ο περιορισμός του Δημοσίου με κάθε τρόπο, χωρίς όμως να απολύσουμε δημοσίους υπαλλήλους». Ο κ. Στουρνάρας δεν θεωρεί αναγκαία την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και λέει ότι αυτή είναι η κόκκινη γραμμή που έχουν θέσει οι τρεις αρχηγοί που απαρτίζουν την κυβέρνηση.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η κυβέρνηση σκοπεύει να αξιοποιήσει «έξυπνες» ιδέες, όπως αυτή του καθηγητή της Ιατρικής κ. Τούντα, ο οποίος έχει εκπονήσει μελέτη σχετικά με την αξιοποίηση των αργούντων τμημάτων νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σκοπεύει να «νοικιάσει» τα τμήματα νοσοκομείων που ουσιαστικά δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν σε ξένα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να στέλνουν εδώ για εξετάσεις τους ασφαλισμένους τους. Τέτοια νοσοκομεία με τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά που δεν βρίσκονται σε πλήρη απασχόληση, βρίσκονται σε πολλά νησιά, όπως στη Σύρο, την Κω και τη Ρόδο.

Η κίνηση αναμένεται ότι θα έχει πολλαπλές θετικές συνέπειες και στον τουρισμό αλλά και στην προσέλκυση χρημάτων για αγορά εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα από ξένους συνταξιούχους.

ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *