Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Οκτωβρίου 2022

Σε συλλαλητήριο συμπαράστασης προς τους χαλυβουργούς καλεί το Εργατικό Κέντρο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –  ΚΑΛΕΣΜΑ

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καταδικάζει   την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής,  για να σπάσουν τον ηρωικό αγώνα των απεργών της Χαλυβουργίας.

Με την  απεργία που συμπληρώνει 263 ημέρες,  οι εργάτες  αντιδρούσαν  στην απόφαση του επιχειρηματία Μάνεση που θέλει τους χαλυβουργούς  δούλους να δουλεύουν 4 ώρες την ημέρα με 450€ το μήνα. Διεκδικούν δουλειά με αξιοπρεπείς αμοιβές, την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καταγγέλλει την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που είναι πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων, η οποία καταβαραθρώνει και εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό.

Τα λαϊκά προβλήματα όμως που η καπιταλιστική κρίση τα οξύνει, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η πείνα, οι απολύσεις που γεννά η καπιταλιστική εκμετάλλευση δεν αντιμετωπίζονται με τη συκοφαντία, τη βία και την καταστολή.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης,  δηλώνει ικανοποιημένος από την βίαιη καταστολή, γιατί λέει με τον τρόπο αυτό προστατεύει το ….δικαίωμα  στην εργασία !!!! και παράλληλα λέει ότι μας στέλνει μήνυμα πως οι νόμοι θα εφαρμόζονται παρά τις επιθυμίες ορισμένων συνδικαλιστικών μειοψηφιών για το αντίθετο.

Ο πρωθυπουργός μιας χώρας με 1,5 εκ. ανέργους το μόνο που κάνει είναι να υπερασπίζεται το μεγάλο κεφάλαιο,  τα πραγματικά αφεντικά.

Αποδεικνύει ότι το κράτος, η δικαιοσύνη, τα αστικά κόμματα είναι τα «Μαντρόσκυλα» του κεφαλαίου.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ που στήριξε το προηγούμενο διάστημα με όλα τα μέσα του απεργούς χαλυβουργούς  ΚΑΛΕΙ  ΟΛΟΥΣ  τους εργαζόμενους  και το λαό της Λευκάδας σε

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

καταδίκης ενάντια στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής,

καταδίκης της μεγαλοεργοδοσίας

και συμπαράστασης στους απεργούς χαλυβουργούς,

την Δευτέρα 23 Ιούλη στις 8.30 στον ΑΗ ΜΗΝΑ

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

 1. Η δημιουργία, ξανά! για την απεργία της Χαλυβουργίας
  Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας, η λογική εξακολουθεί να απουσιάζει. Μετά από 8 μήνες απεργίας, το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο, ετοιμάζεται να κλείσει, στέλνοντας στην ανεργία που φτάνει σήμερα το 22,5% και άλλους, εκατοντάδες εργαζόμενους.

  Η καταστροφική και παράνομη, ύστερα από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, απεργία της Χαλυβουργίας Ελλάδος αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα στείρου και ανορθόδοξου συνδικαλισμού, αλλά και καταπάτησης των δικαιωμάτων όσων επιθυμούν να εργασθούν καθώς επί μήνες εμποδίζονται από την «αριστοκρατία» της εργατικής τάξης, τους συνδικαλιστές της εταιρίας και τους συντρόφους του ΠΑΜΕ.

  Αλήθεια, τί θα πουν όλοι αυτοί σήμερα, στους εργαζόμενους που αναίτια στέλνονται στην ανεργία; Πώς θα προστατέψουν τις οικογένειες όλων αυτών που οδηγούνται στην εξαθλίωση;

  Η «δημιουργία, ξανά!» θεωρεί ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και σεβαστό απ’ όλους. Όμως, δεν παύει να υποστηρίζει ότι το ίδιο ιερό είναι και το δικαίωμα στην εργασία. Και θα πρέπει και να γίνεται σεβαστό, αλλά και να προστατεύεται. Κανένας εργαζόμενος και κανένας αυτόκλητος «εργατοπατέρας» δεν μπορεί να επιβάλλει –συχνά δια της βίας- σε κάποιον να απεργήσει. Η έννοια της «περιφρούρησης της απεργίας» συνιστά – και με την κείμενη νομοθεσία – απολύτως παράνομη πράξη και πρέπει να τιμωρείται με αυτόφωρη διαδικασία.

  Ήρθε ο καιρός να εγκαταλειφθούν οι οπισθοδρομικές νοοτροπίες των προηγούμενων δεκαετιών. Νοοτροπίες που ενάντια στη λογική οδήγησαν δεκάδες μεγάλες βιομηχανίες στο κλείσιμο και την Ελλάδα στην αποβιομηχάνιση, την κρίση και τη φτώχεια. Νοοτροπίες και πρακτικές φαύλων συνδικαλιστών και οργανώσεων που καταστρέφουν την εργασία και την επιχειρηματικότητα και, κάθε τόσο, αναστατώνουν την οικονομική ζωή.

  Επιτέλους! Ας ξαναφέρουμε τη λογική και τη νομιμότητα σ’ αυτή τη χώρα!

 2. @akakiosmiskos
  Συμφωνούμε μόνο που όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γράφονται, όπως κι ανάποδα που γράφονται και δεν λέγονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.