Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Οκτωβρίου 2021

Κρητικός αγρότης “ξεγυμνώνει” με επιστολή του την φορομπηχτική πολιτική της συγκυβέρνησης

Η επιστολή του η οποία δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα Το Ποντίκι αναφέρει τα εξής:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΔΗΛΩΣΗ Προς το υπουργείο Οικονομικών, ΔΟΥ Ιεράπετρας

Του φορολογούμενου πολίτη Αρετούλη Γ. Νικολάου, κατοίκου του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας.

Εις το εκκαθαριστικό σημείωμα που μου αποστείλατε «προσάπτε­ται» τεκμαρτό εισόδημα 8.863 ευρώ, ποσό το οποίο εγώ ποτέ δεν είδα κι ούτε θέλησα να αποκτήσω.

1.Για την οικία μου, αντικειμενικής αξίας 13.653,68 ευρώ (ΕΤΑΚ 10.8.2010), ευρισκόμενη στον οικισμό Πανακιανά του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας, χωρίς καν ηλεκτροδότηση, θεωρείται τεκ­μαρτό εισόδημα 4.080 ευρώ, περίπου το 1/3 της αξίας της, τη στιγ­μή που πολύ καλύτερα σπίτια τα βρίσκει κανείς στην περιοχή μας με μόλις 150 ευρώ τον μήνα ενοίκιο (1.800/έτος).

2.Θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης 3.000 ευρώ. Δυστυχώς για σας, λόγω της αντικαταναλωτικής και οικολογικής ιδεολογίας και τρόπου ζωής που έχω επιλέξει από το 1995, εγώ και η σύντροφός μου (2 άτομα) επιζήσαμε με μόλις 2.126,5 ευρώ για ένα ολό­κληρο έτος, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων της βενζίνης του αυτοκινήτου μου, που χρησιμοποιώ κυρίως για τις αγροτικές εργασίες μου. Δηλαδή ζητάτε για φόρο το 1/4 του ετήσιου εισοδή­ματος επιβίωσής μου!!!

3.Όσο για το αυτοκίνητό μου, μοντέλο ’91 και κυβισμού 750 κ.εκ., με έξοδα ασφάλισης – τελών κυκλοφορίας 300 ευρώ και συντήρη­ση από εμένα τον ίδιο (ως πρώην μηχανικός), θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα 2.000 ευρώ.

Κατόπιν όλων αυτών που ανέλυσα παραπάνω και επικαλούμενος το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, δηλώνω τα εξής:α) Μεταξύ της επιλογής να μην τρώω για τρεις (3) μήνες και να πλη­ρώσω τον φόρο που ζητάτε, θα προτιμήσω να μην πληρώσω ούτε ένα ευρώ.β) Μεταξύ της επιλογής να γίνω αυτόχειρας ή φονιάς, θα προτιμή­σω να γίνω φονέας σας.γ) Αν δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος με αυτό το εκκαθαριστικό που μου αποστείλατε, τότε είστε αχρείοι και απατεώνες και κλέφτες.

7.7.2012

Άνευ ουδεμίας εκτίμησης Ν. Αρετούλης

 

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα  “Το Ποντίκι”

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

 1. Η φωνή της κοινής λογικής. Εύγε στον φίλο αγρότη.
  Τον άτυχο αυτό συμπολίτη μας, πρέπει να τον πληροφορήσουμε, ότι η ληστεία που υπόκειται από το Ελληνικό κράτος δεν είναι τυχαία ή λανθασμένη, είναι εσκεμμένη.
  Όλη η δημιουργική και παραγωγική Ελλάδα πρέπει να πληρώνει τους κομματικούς στρατούς του κρατικού μονοπωλίου και των κολλητών επιχειρηματιών κάθε υπουργού και κάθε κουμπάρου.
  Πρέπει να πλήρώνουμε το κανάλι της βουλής, κόστους 6000000 το χρόνο, μηνιαία κόστη κάθε βουλευτή γύρω στα 20000 ευρώ ενώ ταυτόχρονα το μηνιαίο εισόδημα του εργάτη να είναι γύρώ στα 600 το μήνα.
  Όσο κυριαρχεί αυτή η λογική, τα κρατικά και ιδιωτικά μονοπώλια θα ασελγούν και θα απομυζούν την παραγωγική και δημιουργική Ελλάδας χωρίς ίχνος ένδοιας.
  Η δημιουργική και λαική θέληση, πρέπει να προτάσει την φωνή της κοινής λογικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *