Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Οκτωβρίου 2021

Αλέξης Τσίπρας: “Θα επιβάλουν τρίτο Μνημόνιο – Είπα “όχι” στην Τρόικα”

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η περιβόητη αναδιαπραγμάτευση ήταν μια προεκλογικά λόγια, «ουσιαστικά θα επιβάλουν νέο, τρίτο, μνημόνιο».

Προέβλεψε ότι θα υπάρξουν και νέα μέτρα τα οποία, σε συνδυασμό με την εκποίηση δημόσιου πλούτου, θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για το λαό. Η κυβέρνηση εκτελεί εντολές της τρόικας και δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει, αντί συναντήσεων με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, δηλαδή την τρόικα, έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών, προκειμένου να αναζητηθεί ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την ελληνική περίπτωση, γιατί, όπως είπε, «πολύ απλά το πρόγραμμα δεν βγαίνει».

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι σήμερα η αντιπροσωπεία της τρόικας ζήτησε συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απέρριψε την πρόταση, και κάλεσε την κυβέρνηση να πράξει το ίδιο γιατί, όπως είπε, οι κύριοι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ είναι εντεταλμένοι υπάλληλοι με σκοπό την παρακολούθηση της εφαρμογής του μνημονίου και όχι πολιτικοί εκπρόσωποι των εταίρων μας και επομένως, δεν έχει κανένα νόημα η συνάντηση και η συζήτηση μαζί τους.

Όσον αφορά την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων και στη μετεκλογική στάση τους, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Πριν από τις εκλογές μας έλεγαν ότι κίνδυνος για τη χώρα είναι η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ που θα ακύρωνε το μνημόνιο και θα διεκδικούσε ισότιμη σχέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, ενώ η εκλογή των κομμάτων του μνημονίου, μας έλεγαν, θα ωφελήσει τη χώρα, αφού θα ικανοποιήσει τους δανειστές μας που θα φανούν πιο γενναιόδωροι».

Πριν καλά-καλά αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση, προσέθεσε ο κ. Τσίπρας, συνειδητοποιήσαμε ότι η γενναιοδωρία των δανειστών μας εξαντλήθηκε στην προκλητική προεκλογική υποστήριξη των κομμάτων του μνημονίου, ώστε να εξαπατήσουν το λαό και να εμποδίσουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε επίσης την κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι εγκλωβισμένη στις υπογραφές και στις δεσμεύσεις της και ότι δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα απολύτως στο δράμα που ζει ο λαός μας. Eκτελεί εντολές της τρόικα και δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, δεν προστατεύει τους πολίτες, τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας, είπε ότι νέα σκληρά μέτρα λιτότητας σε μια κατεστραμμένη από την ύφεση οικονομία, είναι απλά σκέτος παραλογισμός που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί στη χρεοκοπία και εκτός ευρωζώνης και προσέθεσε ότι, αν αυτό επιθυμεί η κ. Μέρκελ, είναι καλύτερα να μας το πει η ίδια και όχι διά του κυρίου Τόμσεν.

ΠΗΓΗ : xrimaonline.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *