Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
12 Αυγούστου 2022

Μεταφορά μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 “Μεταφορά μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013”

 Την Άνοιξη που μας πέρασε οι μαθητές του νομού μας βρέθηκαν αντιμέτωποι  με το πρόβλημα της μεταφοράς τους από και προς τα σχολεία τους.

Για ένα διάστημα μάλιστα περίπου το 50% των μαθητών έμεινε χωρίς την δυνατότητα πρόσβασης με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση τόσο στις οικογένειες τους όσο και στα σχολεία τους.

Με την παρέμβαση της Ένωσης και όλων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του νομού καταφέραμε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Ξέραμε όμως ότι η λύση ήταν προσωρινή και ότι θα αντιμετωπίζαμε ξανά το ίδιο πρόβλημα για την σχολική χρονιά 2012-2013.

Θεωρούμε ότι η καταβολή επιδόματος δεν είναι λύση για τους μαθητές ή τις οικογένειες που δεν διαθέτουν δικό τους μέσο μεταφοράς ή οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν την μεταφορά των παιδιών τους. Γι’ αυτό εμμένουμε στην άποψή μας, και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:  

• Να ανακληθεί και να μην υλοποιηθεί από την τοπική διοίκηση η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 35415/28.7.2011.

• Να μην υπάρξει ούτε ένας μαθητής που θα χάσει έστω και μια μέρα φοίτησης στο σχολείο από τα εμπόδια στη μετακίνησή του τη νέα χρονιά.

• Επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών με αξιοποίηση όλων των μέσων και του προσωπικού της κρατικής και της τοπικής διοίκησης. Δωρεάν συγκοινωνίες για τους μαθητές.

• Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και απ’ ευθείας κρατική χρηματοδότηση.

• Όχι στην αποκέντρωση και τη μεταφορά κεντρικών αρμοδιοτήτων του κράτους στους Δήμους. Η μεταφορά του μαθητή είναι υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας κι όχι των «τοπικών» αρχόντων και των γονιών.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *