Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Απαλλαγή ευπαθών κοινωνικών ομάδων από το έκτακτο ειδικό τέλος πρώτης κατοικίας

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π. Κουρουμπλή προς τον Υπουργό Οικονομικών – 

17/7/2012

Στα τέλη Ιουλίου θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται και πάλι οι πρώτοι λογαριασμοί της Δ.Ε.Η. στους οποίους θα περιλαμβάνεται και το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών. Η συσχέτιση είσπραξης του χαρατσιού με το δημόσιο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος κρίνεται από κάθε άποψη αντισυνταγματική και άδικη, πλήττοντας τα δοκιμαζόμενα από την κρίση νοικοκυριά.

Χιλιάδες οικογένειες που απέκτησαν πρώτη κατοικία με τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής και τη χρήση υψηλότοκων στεγαστικών δανείων τα οποία και αδυνατούν να αποπληρώσουν λόγω της φορολογικής επιδρομής, της ακρίβειας και της ανεργίας, καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν και τις νέες επιδρομές άνισης κατανομής των βαρών.

Σε ακόμη δυσμενέστερη οικονομική θέση θα βρεθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άτομα με χαμηλό εισόδημα, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, ΑμεΑ, τρίτεκνες-πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες)  που διαβιούν στα όρια της φτώχειας, οι οποίες στην αδυναμία τους να προβούν σε πληρωμή του ειδικού τέλους ενδεχομένως να έρθουν αντιμέτωπες με την κατάσχεση των ίδιων τους των σπιτιών.

Δεδομένου ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης περί κατάργησης του ειδικού τέλους ακινήτων αποδεικνύονται ψευδείς

ερωτάται ο κ. Υπουργός,

Προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί σε κατάργηση του ειδικού τέλους πρώτης κατοικίας  ιδιαιτέρως για τις ευπαθείς  πληθυσμιακές ομάδες  που σήμερα χειμάζονται από την κρίση και καθίστανται το παρανάλωμά της;

Ο ερωτών βουλευτής,

Κουρουμπλής Παναγιώτης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights