Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Οκτωβρίου 2021

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού: “Ικανοποιητική η ανταπόκριση των ξενοδόχων, αλλά προσώρας μόνο …τηλεφωνικά”

“Ακόμα καταγράφουμε τα ξενοδοχεία, μάλλον τα καταλύματα ας το πούμε έτσι, που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος αυτού.

Καταρχήν έχουμε δύο υποπρογράμματα, το ένα αφορά στις εξαήμερες διακοπές που θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, δηλαδή τον Αύγουστο, μέχρι τις 31 Μαΐου του ’13, και μετά είναι και το πρόγραμμα της τρίτης ηλικίας που απευθύνεται σε μια άλλη ομάδα δικαιούχων που μπορούν να κάνουν διακοπές από 1η Οκτωβρίου του ’12 μέχρι 31 Μαΐου του ’13. Φέτος έχουμε μόνο τη διαφορά ότι η Εργατική Εστία δεν έβγαλε πρόγραμμα.

Οι δικαιούχοι μας είναι καταρχήν αυτοί που δεν είναι δικαιούχοι ούτε του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας αντίστοιχα. Με αυτή την έννοια λοιπόν δικαιούχοι του δικού μας προγράμματος είναι οι μόνιμοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι του δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου ή των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, οι συνταξιούχοι του ίδιου ταμείου, ένα κομμάτι των συνταξιούχων του ΤΑΠ-ΟΤΕ, άτομα που αυτασφαλίζονται στο ΙΚΑ αλλά δεν έχουν άρα δεν είναι δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας. Και επίσης άτομα με αναπηρία άνω του 67%, εδώ τονίζω το ανεξαρτήτως εισοδήματος γιατί για όλους τους άλλους υπάρχει ένα πλαφόν εισοδήματος προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Και οι πολύτεκνοι.

Οι μεμονωμένοι δικαιούχοι δικαιούνται δελτίο, μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα ως 18 χιλιάδες ευρώ. Όταν μιλάμε για οικογένειες το οικογενειακό εισόδημα θα πρέπει να είναι 31 χιλιάδες. Οι τρίτεκνοι μπορούν να έχουν ως 40 χιλιάδες ευρώ. Τα ποσά που σας είπα για τα οικογενειακά εισοδήματα προσαυξάνονται για κάθε παιδί προστατευόμενο 1500 ευρώ.” [ΠΗΓΗ]

Σήμερα η διευθύντρια Μελετών & Επενδύσεων ΕΟΤ κα Παρασκευή Γκόλφη στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ “Συμβαίνει τώρα” εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση των ξενοδόχων και των ιδιοκτητών καταλυμάτων που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, αν και μέχρι στιγμής, όπως είπε, η ανταπόκριση είναι μόνο τηλεφωνική.

Η καταγραφή των καταλυμάτων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 23/7 όπου αναμένεται να καταγραφεί και ο μεγαλύτερος όγκος και μετά η λίστα θα διαβιβασθεί στα ΚΕΠ.

Το εξαήμερο πρόγραμμα διακοπών του ΕΟΤ μέσω του Κοινωνικού Τουρισμού θα ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου και αφορά 81 2000 δικαιούχους, ενώ από την 1/10 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα για την Τρίτη Ηλικία, περίπου 5000 δικαιούχοι.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *