Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2021

Ε.Κ. Λευκάδας – Βόνιτσας. Απεργία στις 23 Φλεβάρη

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ,

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΟΝ ΑΗ ΜΗΝΑ  ΣΤΙΣ 10 πμ

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,

Έλα κι εσύ, που έως τώρα δεν έχεις απεργήσει. Πρέπει να το κάνεις τώρα για να δείξουμε, ότι δεν ανεχόμαστε και αποδοκιμάζουμε όσα έγιναν σε βάρος μας, ότι δε νομιμοποιούμε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, δε σκύβουμε το κεφάλι και ότι δυναμώνουμε την αντίστασή μας στα χειρότερα που φέρνουν. Πρέπει κι εσύ να συμβάλλεις, ώστε η απεργιακή κινητοποίηση να τους ταρακουνήσει. Να δείξουμε τη δύναμή μας σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ. Να ξεθαρρέψουν οι φοβισμένοι.

Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Όχι στα αντεργατικά τελεσίγραφα και στη διαρκή λιτότητα.

Δεχόμαστε πόλεμο και πρέπει να απαντήσουμε. Από αυτή την απεργία και τους επόμενους αγώνες μπορεί και πρέπει να ηττηθούν οι άρπαγες του κοινωνικού πλούτου που παράγουμε, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, με τα κόμματα και τα στηρίγματά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, που τους υπηρετούν.

Έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος, να αποκρούσουμε τα χειρότερα που έρχονται, φτάνει να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Με το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και το ΠΑΜΕ μπροστά μπορούμε να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές και να ανοίξουμε το δρόμο για άλλη πολιτική, άλλο δρόμο ανάπτυξης, που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού.

Καμία συναίνεση, καμία υποταγή.

Απειθαρχία και ανυπακοή στην αντεργατική, αντιλαϊκή λαίλαπα.

Ενιαίος αγώνας παντού. Οργάνωση, αλληλεγγύη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.     ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και τη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιχείρηση αφαίμαξης του λαού με νέα χειρότερα μέτρα θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Οι εκβιασμοί σε βάρος των εργαζομένων δεν πρόκειται να σταματήσουν. Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε την κρίση, τα ελλείμματα και το χρέος τους.

Να πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν. Η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Μην παρασύρεσαι από τα ψέματά τους, ότι από την επιμήκυνση του χρέους, την επαναδιαπραγμάτευση ή τα ομόλογα θα έχεις όφελος. Ωφελημένοι θα είναι πάλι οι τραπεζίτες, οι κεφαλαιοκράτες. Σε σένα θα έρθει πάλι ο λογαριασμός με πιο βαριές αλυσίδες.

Γι’ αυτό   ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

Με το νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις

Θέλουν να μειωθούν δραστικά οι μισθοί σε όλο τον ιδιωτικό τομέα.

Θέλουν να καταργήσουν τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις.

Θα επιβάλλουν ατομικές συμβάσεις, για να δουλεύουμε χωρίς ωράρια, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την Κυριακή.

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ:           Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Καμία διαπραγμάτευση για μειώσεις μισθών και επιδομάτων!

Τώρα αυξήσεις σε μισθούς που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες.

Εργάτη, εργάτρια, άνεργε, άνεργη,

Η αντιασφαλιστική επίθεση συνεχίζεται. Μειώνονται παραπέρα οι συντάξεις.

Οι επικουρικές θα μειωθούν τουλάχιστον 20%.

Κόβονται οι μισές αναπηρικές.

Η 13η και η 14η σύνταξη καταργούνται οριστικά.

Οι μισοί εργαζόμενοι που ανήκουν στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά πετάγονται έξω.

Με αυτό τον τρόπο τα όρια συνταξιοδότησης αυξάνονται 5 – 7 χρόνια και οι συντάξεις θα μειωθούν τουλάχιστον 20%. Ωφελημένη θα είναι η εργοδοσία.

Απαιτούμε:

Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.

Όριο συνταξιοδότησης 60 για τους άντρες, 55 για τις γυναίκες.

Την ώρα που οι άνεργοι είναι πάνω από ένα εκατομμύριο και μέρα με την μέρα ο αριθμός τους θα μεγαλώνει, η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει κι άλλο το επίδομα ανεργίας. Η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Φτάνει πια! Ουσιαστικές αυξήσεις τώρα στο επίδομα ανεργίας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Με το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία δίνουν τελειωτικό  χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει από τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προς όφελος των εμπόρων της Υγείας.

Για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για την εργατική – λαϊκή οικογένεια η κατάσταση θα είναι δραματική.

Η κυβέρνηση, οι μεγαλέμποροι – πολυκαταστήματα επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο και να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία.

Έτσι οι χώροι δουλειάς μετατρέπονται έτσι σε μεσαιωνικά κάτεργα, αφού οι εργατοϋπάλληλοι θα εργάζονται όσο και όποτε το επιθυμεί η μεγαλοεργοδοσία.

Το μέτρο αυτό θα λειτουργήσει και σαν πιλότος για όλους τους κλάδους. Το ωράριο, δηλαδή, να είναι λάστιχο στα χέρια των καπιταλιστών. Θα αποτελέσει επίσης ένα ακόμη όπλο στα χέρια των μονοπωλίων για να μπορέσουν να αφανίσουν τους μικροεπαγγελματίες του κλάδου.

Απαιτούμε :  Κανένας εργατοϋπάλληλος ανασφάλιστος.

Κανένας να μην πληρώνεται κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις

Καμιά οικογένεια άνεργου χωρίς τα απαραίτητα.

Κανένας ανοργάνωτος.

Εργάτη, εργάτρια, άνεργε, άνεργη,  Μη χάνεις άλλο χρόνο

Για να υπάρξει αποτελεσματική άμυνα και να εξασφαλιστεί σχέδιο νικηφόρας αντεπίθεσης από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, χρειάζεται ισχυρή οργάνωση κι ενιαίο μέτωπο απέναντι στα μονοπώλια, στις κυβερνήσεις τους, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Η απόφαση για προκήρυξη απεργίας στις 23 Φλεβάρη πάρθηκε κάτω από την πίεση που άσκησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ούτε θέλει, ούτε πρόκειται να παλέψει για την επιτυχία της.

Τώρα να πάρουμε στα χέρια μας την ευθύνη του αγώνα, της οργάνωσής του, της κλιμάκωσής του. Απεργιακές επιτροπές παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Η Απεργία στις 23 Φλεβάρη πρέπει να γίνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός

Μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε μαζί με τις δυνάμεις που παζαρεύουν τι θα χάσουμε. Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να καθορίζεται από τη θέληση των εκμεταλλευτών μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΗ ΜΗΝΑ  ΣΤΙΣ 10 π.μ.


Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις των διαχειριστών του Meganisi News και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν για να διαγραφούν.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *