Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Ιανουαρίου 2022

Update: Διακοπή του δημοτικού συμβουλίου λόγω επεισοδίου, αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης και σκανδαλώδης συνέχεια σε χωρίς προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο στο Μεγανήσι

Update 9/7/2012:

Μόνοι τους έθεσαν και μόνοι τους ψήφιζαν τα θέματα, κατά την γνωστή λαϊκή παροιμία: «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» –

Όπως πληροφορηθήκαμε από αυτόπτη μάρτυρα, η συνεδρίαση κυλούσε ήρεμα και ο δημότης που προκάλεσε το επεισόδιο παρακολουθούσε ανυποψίαστος την συνεδρίαση για άλλο θέμα που τον απασχολούσε, ωσότου αντιλήφθηκε ότι υπάρχει θέμα που τον εμπλέκει  σε αναφορά πολιτών. Δήλωσε αιφνιδιασμένος και παρακάλεσε για αναβολή του θέματος, μέχρι να ενημερωθεί,  ώστε να προετοιμαστεί για την παρέμβαση -τοποθέτηση στο θέμα που τον αφορά.  Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παν. Κονιδάρης απέρριψε το αίτημά του απαντώντας πως δεν ήταν υποχρεωμένος να τον ενημερώσει. Τότε ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε!

Παρέμβαση έκανε η αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Αικ. Καββαδά, η οποία έκανε λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά και για αντιμετώπιση των δημοτών με  δύο μέτρα και δύο σταθμά και αποχώρησε από την αίθουσα καταγγέλοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες αρνείται να συμμετάσχει στο συμβούλιο. Την απόφαση της υιοθέτησαν κι οι υπόλοιποι συμβουλοί της  κι αφού εκκενώθηκε η αιθουσα και από κοινό, έκλεισαν οι πόρτες και το συμβούλιο ολοκληρώθηκε κανονικά με  μόνους παριστάμενους τους συμβούλους της δημοτικής παράταξης του Στ.Ζαβιτσάνου και τον Θαν. Κονιδάρη!

Προηγούμενη ανάρτηση

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες η για σήμερα 8/7/2012 προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μεγανησίου, το οποίο περιελάμβανε πλήθος θεμάτων προς συζήτηση (συνολικά 21), διεκόπη στη μέση (στο θέμα 11), ενώ σημειώθηκε και επεισόδιο ανάμεσα σε δημότη, τον δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες.

0 Shares

5 Σχόλια

 1. Ειλικρινά λυπάμαι για την κατηφόρα του δημοτικού συμβουλίου που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον μαρασμό και την παρακμή τον ελάχιστο μόνιμο πληθυσμό του νησιού μας. Γιατί περί παρακμής πρόκειται. Δεν ήμουν στα επεισόδια, όμως νωρίτερα έμεινα έκπληκτος από την στάση αρκετών δημοτικών συμβούλων σε αίτηση του φίλου Τάκη (Μπλού) για μείωση του μισθώματος. Να σημειώσω ότι ο φίλος Τάκης στέλνει τρία παιδιά στο σχολείο.
  Τρία κι ο δημότης που φαίνεται πρωταγωνιστής των επεισοδίων. Από πότε το δημοτικό συμβούλιο κάνει και τον διαιτητή σε διενέξεις μεταξύ των πολιτών; 15 υπογραφές πως πήραν προτεραιότητα και 340 στο Σπαρτοχώρι και 175 στο Κατωμέρι με τους βιολογικούς αλλά κι εσχάτως 32 της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου με θέμα το λιμάνι δεν είχαν ανάλογη τύχη; Είναι ο συγκεκριμένος δημότης ο μόνος παράνομος; Αυτός είναι ο θεσμικός ρόλος του δήμου;
  Οι προκλήσεις συνεχίζονται από μια δημοτική αρχή που παραπαίει και προσπαθεί τιμωρώντας τους αντιφρονούντες να κρατηθεί στην εξουσία.
  Οι θεματοφύλακες της νομιμότητας, τα πρότυπα ήθους του Μεγανησίου, επιτέλους, ας μας αδειάσουν την γωνιά, γιατί ήρθε ο καιρός ν΄ αναλάβουν οι “ανήθικοι”. “ΈΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ”

 2. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ 11.

  ΤΟ ΑΥΤΙ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΑ.

  Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

  ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ??
  ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΜΕΝΟ , ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,
  ή ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ??

  ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ??

  1. Δυστυχώς, αγαπητέ φίλε δεν έχουμε στα χέρια μας την καταγγελία, την ίδια απορία έχουμε κι εμείς. Φανταζόμαστε ότι, εφόσον έγινε θέμα στο συμβούλιο, λογικά θα μπορούσε να δημοσιοποιηθεί.

 3. Η κατάντια των ανθρώπων (δημοτικοί σύμβουλοι και παραγοντίσκοι) που στηρίζουν την πολιτική της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής δεν έχει προηγούμενο.
  Στηριζόμενοι σε μία ψεύτικη ανωτερότητα που απορρέει από έναν πανεπιστημιακό τίτλο και ένα δήθεν καλλιεργημένο αγαθό (σε μία κοινωνία που έως σήμερα η μοναδική σχέση της πλειοψηφίας των πολιτών με την πολιτική είναι το ρουσφέτι, οι μόνοι που δεν γνωρίζουν τίποτα είναι οι πολιτικοί άρχοντες) προσωπείο (λόγια και εμφάνιση), σε μία κοινωνία που αδυνατεί ακόμη να αποδεχτεί ότι τα παιδιά που μόρφωσε και μεγάλωσε είναι έτσι και άρα τους δίνει ακόμη ανοχή, προσπαθούν με κύριο όπλο την εξουσία που έχουν να χωρίσουν το Μεγανήσι στην Ανώτερη (άρα αποδεκτή) φυλή και στην Κατώτερη, προσπαθώντας να εξοντώσουν επαγγελματικά και κοινωνικά αυτούς που θεωρούν αντιπάλους τους.
  Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τίποτε άλλο παρά πολιτικά βλαχάκια διότι:
  α) Σε αντίθεση με ένα από τα χαρακτηριστικά των αξιόλογων ανθρώπων (ντρέπονται να κερδίσουν κλέβοντας) προσπαθούν να κερδίσουν μόνο με την εύνοια του διαιτητή δηλαδή της εξουσίας και μάλιστα κόντρα σε έναν απλό πολίτη
  β) Οι ανύπαρκτες ικανότητές τους αλλά και η έλλειψη παιδείας έχουν καταφέρει να οδηγήσουν το Μεγανήσι πουθενά αλλού παρά μόνο στην οπισθοδρόμηση και ειδικά σε σχέση με άλλους ποιοτικούς τόπους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *