Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Οκτωβρίου 2021

Α.Μανιτάκης: Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τις απολύσεις στο δημόσιο

Τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας  είναι αυτά που θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν οι απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2012 και συνολικά 150.000 ως το τέλος του 2015.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που συνάγεται  από τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 6 Ιουλίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης με τους εκπροσώπους της τρόικας που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε η πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης του κράτους.
Πάντως επίσημα δηλώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν ετέθη για συζήτηση  θέμα απολύσεων στο δημόσιο, ωστόσο  είναι δέσμευση της χώρας μας στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, έχει υπογραφεί από τους δύο συμμετέχοντες στη σημερινή κυβέρνηση και, άρα, ανά πάσα στιγμή μπορεί  να τεθεί στο τραπέζι.

Σε κάθε περίπτωση  ο κ, Μανιτάκης  εκ των πραγμάτων δε θα μπορούσε να δεσμευτεί για το θέμα, αφού δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί η θέση των συμμετεχόντων στην κυβέρνηση πολιτικών κομμάτων,  πράγμα που αναμένεται να ξεκαθαριστεί  με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην Παρασκευή.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου η συνάντηση έγινε σε κλίμα συννενόησης, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις της και τις υπογραφές της σε ότι αφορά στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα. Ωστόσο υπήρξαν και διαπιστώσεις περί καθυστερήσεων στην υλοποίηση της μεταρρύθμισης, κυρίως σε ότι αφορά στην αξιολόγηση των δομών, το προσωπικού και στο κλείσιμο ή τη συγχώνευση φορέων του δημοσίου τομέα.

ΠΗΓΗ : localit.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *