Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Ιουνίου 2023

ΔΗΜΑΡ: “Δεν είμαστε δογματικά προσηλωμένοι στην κρατική ιδιοκτησία”

“Ναι” σε ιδιωτικοποιήσεις και σε υπό όρους μετατάξεις –

«Τα επτά σημεία που κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ, διαμορφώθηκαν με μεγάλη προσοχή και μετά από τις επαφές του Φώτη Κουβέλη με ευρωπαίους θεσμικούς παράγοντες, θεωρούμε ότι είναι ρεαλιστική η πρότασή μας, μ’ έναν όρο, να δείξουμε ότι είμαστε σοβαροί και το πολιτικό σύστημα αξιόπιστο».

Αυτά, μεταξύ άλλων, σημείωσε σε σημερινές ραδιοφωνικές δηλώσεις του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Ο αχαιός πολιτικός τόνισε την ανάγκη υλοποίησης ενός προγράμματος υποχρεωτικών μετατάξεων στο δημόσιο τομέα, καθώς «στις υπηρεσίες πρωτοκόλλου στη χώρα υπηρετούν 25.000 υπάλληλοι όταν στη Γαλλία υπηρετούν 5.000». Μάλιστα έψεξε τη βραδύτητα εφαρμογής πολιτικών που επέδειξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αφού όπως δήλωσε «αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια».

Αναφερόμενος στην «καυτή πατάτα» των ιδιωτικοποιήσεων, υποστήριξε πως «όλα έχουν τεθεί υπό διαβούλευση και θα προσδιοριστούν στις προγραμματικές δηλώσεις, η θέση μας είναι ότι θα είμαστε κάθετοι στην ιδιοκτησία των υποδομών, είναι υπό συζήτηση η διαδικασία μακροχρόνιας παραχώρησης. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, τα κρατικά λαχεία και άλλες υπηρεσίες είναι κάτι το οποίο το συζητάμε. Δεν είμαστε δογματικά προσηλωμένοι στην κρατική ιδιοκτησία».

ΠΗΓΗ : newpost.gr

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights