Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

Οικονομοτεχνική μελέτη για τη σύσταση του Επτανησιακού Ιδρύματος για τη Μουσική και τον Πολιτισμό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 26 Ιουνίου  2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

                   49100, Κέρκυρα                                        

Τηλ: 26610 – 26523

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Οικονομοτεχνική μελέτη για τη σύσταση του Επτανησιακού Ιδρύματος για τη Μουσική και τον Πολιτισμό

  Την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για την υλοποίηση της οικονομοτεχνικής μελέτης, προϋπολογισμού 10.000,00€, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες σύστασης του Επτανησιακού Ιδρύματος για τη Μουσική και τον Πολιτισμό, ζητεί η Περιφερειακή Σύμβουλος, Ειρήνη Στεφάτου.

Το θέμα έχει εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα συνεδριάσει στο Αργοστόλι, την Κυριακή 1 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του κ. Στεφάτου, είχε αποδεχθεί σε πρόσφατη συνεδρίαση τη σύσταση Επτανησιακού Ιδρύματος για την Μουσική και τον Πολιτισμό και είχε προτείνει να επανέλθει το θέμα, εφόσον συνταχθεί η απαραίτητη οικονομοτεχνική μελέτη.

«Η εν λόγω οικονομοτεχνική μελέτη», σημειώνει η κ. Στεφάτου, «συνιστά βασική προϋπόθεση για τη σύσταση του ιδρύματος καθώς επίκειται να καταδείξει  το τεχνικό και οικονομικό πλαίσιο που θα διέπει την δημιουργία και την λειτουργία του.

Το εν λόγω ίδρυμα,  αποτελεί την πλέον ευέλικτη μορφή κοινού φορέα, βάσει των νομικών δεσμεύσεων που διέπουν τη λειτουργία των δομών της περιφέρειας. Θα έχει στόχο τη διατήρηση, αξιοποίηση και ανάδειξη της επτανησιακής μουσικής μας παράδοσης, στη βάση ανάπτυξης και ενίσχυσης όλων εκείνων των γνωρισμάτων που διαμορφώνουν την κοινή  μουσική μας  παιδεία προάγοντας την ενότητα και αναδεικνύοντας τον πολιτισμό μας και επάγοντας την έλευση επισκεπτών στα νησιά μας».

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πραξικόπημα

Ερμηνεία: (πολιτική) οργανωμένη και χωρίς νομιμοποίηση απόπειρα κατάληψης της εξουσίας από πολιτικούς ή στρατιωτικούς (κατ’ επέκταση) οποιαδήποτε δόλια και βίαιη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights