Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Ιουλίου 2021

Οικονομοτεχνική μελέτη για τη σύσταση του Επτανησιακού Ιδρύματος για τη Μουσική και τον Πολιτισμό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 26 Ιουνίου  2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

                   49100, Κέρκυρα                                        

Τηλ: 26610 – 26523

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Οικονομοτεχνική μελέτη για τη σύσταση του Επτανησιακού Ιδρύματος για τη Μουσική και τον Πολιτισμό

  Την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για την υλοποίηση της οικονομοτεχνικής μελέτης, προϋπολογισμού 10.000,00€, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες σύστασης του Επτανησιακού Ιδρύματος για τη Μουσική και τον Πολιτισμό, ζητεί η Περιφερειακή Σύμβουλος, Ειρήνη Στεφάτου.

Το θέμα έχει εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα συνεδριάσει στο Αργοστόλι, την Κυριακή 1 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του κ. Στεφάτου, είχε αποδεχθεί σε πρόσφατη συνεδρίαση τη σύσταση Επτανησιακού Ιδρύματος για την Μουσική και τον Πολιτισμό και είχε προτείνει να επανέλθει το θέμα, εφόσον συνταχθεί η απαραίτητη οικονομοτεχνική μελέτη.

«Η εν λόγω οικονομοτεχνική μελέτη», σημειώνει η κ. Στεφάτου, «συνιστά βασική προϋπόθεση για τη σύσταση του ιδρύματος καθώς επίκειται να καταδείξει  το τεχνικό και οικονομικό πλαίσιο που θα διέπει την δημιουργία και την λειτουργία του.

Το εν λόγω ίδρυμα,  αποτελεί την πλέον ευέλικτη μορφή κοινού φορέα, βάσει των νομικών δεσμεύσεων που διέπουν τη λειτουργία των δομών της περιφέρειας. Θα έχει στόχο τη διατήρηση, αξιοποίηση και ανάδειξη της επτανησιακής μουσικής μας παράδοσης, στη βάση ανάπτυξης και ενίσχυσης όλων εκείνων των γνωρισμάτων που διαμορφώνουν την κοινή  μουσική μας  παιδεία προάγοντας την ενότητα και αναδεικνύοντας τον πολιτισμό μας και επάγοντας την έλευση επισκεπτών στα νησιά μας».

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ανοιχτή πρόσκληση για συζήτηση των προβλημάτων ειδικής αγωγής και τις λύσεις που πρέπει να επιδιώξουμε

Aγαπητοί γονείς, αγαπητοί συνάδελφοι, είμαστε αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και απευθυνόμαστε σ’ εσάς για να συζητήσουμε από κοινού τα τεράστια […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *