Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Ιουλίου 2021

Επιμελητήριο Λευκάδας: “Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα έως 35 ετών”

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δελτίο Τύπου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα έως 35 ετών», το οποίο εφαρμόζει ο Ο.Α.Ε.Δ. και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού», ότι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 6/6/2012 στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (http://www.oaed.gr/Pages/SN_1677.pg) και πιο συγκεκριμένα στο πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων (On-line Υπηρεσίες).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο αφορά νέους επιστήμονες μέχρι 35 ετών και προβλέπει εργασία για 27 μήνες υποχρεωτικά, με επιδότηση της επιχείρησης για 24μήνες.

Η επιχείρηση επιχορηγείται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία της πρόσληψής του.

α) Η επιχορήγηση για κάθε μέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ηλικίας μέχρι 24 ετών που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 20€ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

β) Η επιχορήγηση για κάθε μέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ηλικίας άνω των 24 ετών που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 25€ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

 Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων έως 35 ετών.

Οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα και σε μείωση προσωπικού.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα λήγει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των κατανεμηθεισών θέσεων. Μετά την αυτόματη λήξη της αναφερόμενης προθεσμίας, συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων για αριθμό θέσεων που αντιστοιχεί μέχρι το 10% των αρχικά κατανεμηθεισών θέσεων. Στη περίπτωση αυτή οι θέσεις παραμένουν σε στάδιο αναμονής και ικανοποιούνται με βάση την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, εφόσον δημιουργηθούν θέσεις.

 Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

 1. Στου κουφού την πόρτα,πάρε την πόρτα και φύγε.
  Δυστηχώς σε αυτή την χώρα δεν διδασκόμαστε και δεν θέλουμε να αλλάξουμε, προσαρμόζωντας τις κινήσεις μας και τις βλέψεις μας αναλόγως του οικονομικού κλίματος και του ανταγωνισμού. Αυτό ισχύει σαν χώρα αλλά και σαν ιδιωτική επιχείρηση.
  Η κρατική μηχανή ετερωτυφλεί και για να μείωσει τους δείκτες ανεργίας επιδοτεί προσλήψεις, χωρίς ουσιαστικά να παράγεται έργο και υπεραξία από αυτή την πρόσληψη.
  Μου θυμίζει τον έμπορο, που έδινε χρήματα στους πελάτες για να ψωνίζουν από αυτόν έτσι ώστε να φαίνεται ότι έχει μεγάλο τζίρο, τι κρίμα!!
  Οι επιχειρήσεις δεν χρειάζονται επιχορηγήσεις, χρειάζονται κίνητρα για επενδύσεις, που αυτές θα παράγουν νέες θέσεις εργασίας, που θα βρούν δουλειά οι κάθε λογείς άνεργοι.
  Χρειάζονται ένα απλό και κατανοήτό φορολογικό νόμο σταθερό για 10 χρόνια με ενιαίο φορολογικό συντελεστή 15% σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, ανταγωνιστικό των γειτόνων μας (Κύπρου, Βουλγαρίας, Τουρκίας).
  Χρειάζεται πληροφορική σε όλη τη δημόσια διοίκηση, για διαγραφή «με μία κίνηση» της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς συγχρόνως, καθώς ο πολίτης δεν θα έρχεται σε προσωπική επαφή με τον υπάλληλο – όλα θα γίνονται με υποβολή στοιχείων ηλεκτρονικά.

  Χρείαζεται αποχώρηση του κράτους από το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, με ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ. Ανάθεση εργασιών (π.χ. καθαριότητα) σε εξωτερικά συνεργεία μη κρατικών υπαλλήλων.

  Χρειάζεται δρακόντειες ποινές για τη φοροδιαφυγή – θα γίνει ποινικό αδίκημα κατά το αμερικανικό πρότυπο. Επίσης: παγίδευση των υπόπτων – ασυλία σε όποιον καταγγείλει χρηματισμό κρατικού λειτουργού.
  Αυτά χρειάζονται και άλλα τόσα, για την ανάπτυξη και για την μείωση της ανεργίας και ΟΧΙ επιδοτήσεις.
  Να σας θυμίσω ότι η Google δεν πήρε καμμία επιδότηση από το κράτος για να δίνει 10000 και 20000 δολλάρια το μήνα μισθό.

  Με εκτίμηση

  Αραβανής Δημήτριος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *