Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Ιουλίου 2021

Γερμανία: “Ούτε επιμήκυνση, ούτε επαναδιαπραγμάτευση – Εφαρμογή Μνημονίου εδώ και τώρα”!

Την προτροπή η Ελλάδα να εφαρμόσει γρήγορα τα συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στο δημοσίευμα της κυριακάτικης «Sueddeutsche Zeitung», ο κ. Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι «πρέπει τώρα η πιο σημαντική αποστολή της νέας κυβέρνησης να είναι η γρήγορη και χωρίς καθυστερήσεις εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος, αντί και πάλι να ρωτάει τι ακόμη περισσότερο μπορούν να κάνουν οι άλλοι».

Προσθέτει ακόμη ότι «η μπάλα είναι τώρα στους Έλληνες και είναι στο χέρι τους να μπορέσουν να τους εμπιστευθούν και πάλι οι πολίτες της Ευρώπης».

Το ενδεχόμενο αλλαγής στο χρονοδιάγραμμα απορρίπτει από την πλευρά του ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην «Bild am Sonntag» σημειώνει: «Δεν βλέπω κανένα νόημα στο παιχνίδι για χρόνο. Για τη Γερμανία αυτό σημαίνει επιπλέον επιβαρύνσεις ύψους δισεκατομμυρίων. Απαιτούμε οι Έλληνες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».

Ακόμη σημειώνει ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαταλείψει την πορεία της σταθερότητας, αναπόφευκτη συνέπεια θα ήταν να την εγκαταλείψουν και οι χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενώ ακόμη και στη Γερμανία – σε ομοσπονδιακό και σε περιφερειακό επίπεδο – κανένας, όπως εκτιμά, δεν θα τηρούσε πλέον το «φρένο χρέους».

Απαντώντας δε σε ερώτηση εάν η Ελλάδα μπορεί να τεθεί εκτός Ευρωζώνης, ο Ζεεχόφερ αναφέρει ότι «εάν οι Έλληνες δεν πληρούν τους όρους λιτότητας, τότε οι Χριστιοανοκοινωνιστές βλέπουν σε μια έξοδο έναν πιθανό και αποδεκτό δρόμο».

ΠΗΓΗ : enimerosi24.gr

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πατήρ Παϊσιος Μοναχός για σήμερα: “Ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι σηκώνουν πάλι κεφάλι.θὰ ἀντιδράσουν λίγοι πιστοὶ Χριστιανοὶ ἀλλὰ καὶ τὸ Κ.Κ.Ε..»

Στην ανάρτησή μας “σχετικά με την επικαιρότητα” δημοσιεύουμε προφητείες του π. Παϊσίου που έχουν σχέση με το σήμερα. Τέτοια είναι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *