Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουλίου 2024

Πόση θα είναι η κρατική χρηματοδότηση της “Δημιουργίας, ξανά”

Αφού τελείωσαν οι εκλογές, αφού πια δεν έχει σημασία εάν ο Τζήμερος είναι Ιεχωβάς ή όχι, εάν ο Τζήμερος πήρε ή όχι πτυχίο, εάν ο Τζήμερος ευθύνεται για την καταστροφή της Σμύρνης ή την προδοσία των 300 του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, βρέθηκε καινούργιο «γαϊτανάκι» για τη λάσπη που θα πρέπει απαραιτήτως να εκτοξεύεται κάθε τόσο, για να πιεστεί ακόμη περισσότερο η απειλή που λέγεται «φωνή της λογικής» και «φωνή της αξιοπρέπειας».
Η νέα λάσπη που επιχειρήθηκε να εκτοξευθεί σήμερα από γνωστό «λασποπαραγωγικό» κέντρο, έχει τίτλο: «750.000 € θα πάρει ο Τζήμερος». (δείτε το: http://www.enikos.gr/politics/55723,750000_%E2%82%AC_8a_parei_o_Tzhmeros.html ).
Κατ’ αρχάς, πριν δούμε το πώς ακριβώς έχει η αλήθεια, γιατί στεναχωριέται ο αρθρογράφος για τί χρήματα θα πάρει η «Δημιουργία, ξανά!». Γιατί δε γράφει πόσα χρήματα θα πάρει ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Τσίπρας και ο άνδρακλας Κασιδιάρης; Επειδή οι μεν πρώτοι είναι το σύστημα που τρέφουν το αφεντικό του αρθρογράφου, ενώ ο Κασιδιάρης είναι ο γραφικός, ή έστω ακόμη δεν έχει προλάβει να γίνει μία σταθερή απειλή. Από τον ίδιο κορβανά θα τα πάρουν όλοι. Μόνο ο Τζήμερος τον πείραξε; Και βέβαια, ο αρθρογράφος, δεν ενοχλείται για τα λεφτά που χρωστούν τα παλαιά κόμματα στις Τράπεζες, λεφτά που όπως τόσο έντιμα ψήφισαν οι βολευτές τα μεσάνυχτα της 11ης Απριλίου, δε θα επιστραφούν ποτέ και δε μπορούν ποτέ να κατασχεθούν από τις Τράπεζες; Και μιλάμε για περισσότερα από 240 εκατομμύρια ευρώ. (Δείτε σχετικά: Με τη παρ.4 του άρθρου 43 του Ν.4071/2012 (ΦΕΚ Α΄ 85/11.04.2012) ορίζεται ότι: “4. Η τέταρτη δόση του έτους 2011, καθώς και η πρώτη και δεύτερη δόση του έτους 2012 της χρηματοδότησης των άρθρων 1 και 3 του ν. 3023/2002 (Α` 146), καθώς και οι αντίστοιχες δόσεις της οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου 4 του ίδιου νόμου, δεν κατάσχονται και δεν εκχωρούνται, καταβάλλονται δε υποχρεωτικά στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς σε λογαριασμό πιστωτικού ιδρύματος που δηλώνεται από τον δικαιούχο στο Υπουργείο Εσωτερικών, μέσα σε προθεσμία ενός μηνός από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.”)
Πάμε παρακάτω. Πόσα χρήματα θα πάρει η «Δημιουργία, ξανά!»; Αν θέλετε να ψάξετε σε λεπτομέρειες το (σκανδαλιστικό έως τραγικό) ζήτημα της χρηματοδότησης των ελληνικών κομμάτων και να δείτε και τί γίνεται στην Ευρώπη, μπορείτε να διαβάσετε σχετικό βιβλίο μου: http://www.forologoumenos.gr/permalink/13988.html .
Η κρατική χρηματοδότηση ορίζεται σε ποσοστό 1,02 τοις χιλίοις των τακτικών εσόδων του Προϋπολογισμού. Δηλαδή, περίπου 46 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά, κατανέμονται ως εξής: α) το 80% του ποσού αυτού πάει στα κόμματα που εισήλθαν στη Βουλή, ανάλογα με το ποσοστό που έλαβαν. β) το 10% του ποσού αυτού πηγαίνει στα κόμματα που εξέλεξαν ευρωβουλευτές (εκλογές 2009). γ) Το υπόλοιπο 10% κατανέμεται ισομερώς. Η «Δημιουργία, ξανά» δικαιούται χρήματα από την περίπτωση (γ). Το ποσό που θα δικαιούται για το υπόλοιπο του 2012, υπολογίζεται: 46.000.000 * 10% * (6,5/12) (δηλαδή για 6,5 μήνες που απομένουν στο 2012) . Αν κάνουμε την πράξη, αυτό υπολογίζεται σε περίπου 249.000 ευρώ. Αυτό θα ήταν το ποσό που θα έπαιρνε η «Δημιουργία, ξανά!» εάν ήταν ένα κόμμα όπως όλα τα άλλα, το οποίο δε θα σεβόταν το χρήμα των φορολογούμενων και την τραγική κατάσταση της πατρίδας. (Επίσης, υπάρχει και εκλογική χρηματοδότηση που φέτος θα φθάσει στο 0,35 τοις χιλίοις των τακτικών εσόδων).
Ο Θάνος Τζήμερος έχει δεσμευθεί ότι, εφ’ όσον ποτέ η «Δημιουργία, ξανά!» δικαιούται κρατική χρηματοδότηση, θα εισπράξει το 50% του Ευρωπαϊκού μέσου όρου επί του ποσού που χρηματοδοτούνται τα πολιτικά κόμματα. Και αυτό είναι προς τιμή του. Πείτε ότι θέλετε για λάσπη, για ανοησίες ή για κατινιές, αυτό είναι προς τιμή του και δε θα πρέπει να το αμφισβητήσει κανείς! (Η δέσμευση αυτή ισχύει για όσο διάστημα η Ελλάδα εμφανίζει πρωτογενή ελλείμματα στο Προϋπολογισμό της).
Πόσος είναι ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος. Αυτό θα το βρείτε στη σελίδα 29 του βιβλίου (τα στοιχεία αυτά έγιναν αποδεκτά από τον πρ. Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάσο Γιαννίτση και συμπεριλήφθηκαν στο υπόμνημα που αυτός κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στις αρχές Φεβρουαρίου 2012). Κατά μέσο όρο, σε ένα πλήρη εκλογικό κύκλο (τα τελευταία 4 χρόνια), για κάθε έγκυρη ψήφο, η (χρεοκοπημένη) Ελλάδα πλήρωσε 9,39 ευρώ. Άλλες χώρες πλήρωσαν πολύ λιγότερα. Για παράδειγμα, η Γερμανία πλήρωσε 3,08 ευρώ. Ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 πλήρωσε 3,44 ευρώ. Το μισό του ευρωπαϊκού μέσου όρου είναι 1,72 ευρώ ανά ψήφο.
Επίσης, σημειώνεται ότι, η Δράση του κ. Μάνου, έχει δεσμευθεί ότι θα εισπράξει ακόμη λιγότερα, δηλαδή 0,70 ανά ψήφο.
Δηλαδή, η «Δημιουργία, ξανά!» με τις 99.000 ψήφους που έλαβε, θα εισπράξει συνολικά το ποσό των 170.280 ευρώ. Όμως, δε θα δικαιούται όλο αυτό το ποσό. Με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ «Δημιουργίας» και Δράσης, από τα έσοδα που θα υπάρχουν, το 55% θα ανήκει στη Δημιουργία και το 45% στη Δράση. Συνεπώς, το ποσό της τακτικής χρηματοδότησης από το Δημόσιο που θα εισπράξει η «Δημιουργία, ξανά!» φθάνει στα 93.654 ευρώ (το 55% του παραπάνω ποσού). Αυτό θα εισπράττει σε ένα πλήρες έτος. Για το 2012, θα εισπράξει τα 196/365 του ποσού αυτού. Δηλαδή, το ποσό που τελικά θα εισπράξει εντός του 2012 φθάνει στα 50.290 ευρώ. (Το ποσό αυτό θα εισπραχθεί, εάν θα υπάρξει η “κατάτμιση” του έτους, διαφορετικά, θα εισπραχθεί το ποσό των 93.654 ευρώ). (Σημείωση: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, ανέφερε ότι η κρατική χρηματοδότηση θα περικοπεί κατά 20% – Ο κ. Σαμαράς ποίησε την νήσσαν για τα 125 εκατομμύρια που χρωστά το κόμμα του και για τα οποία θα στείλει το λογαριασμό σε μας το κορόιδα…)
Τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν, με απόφαση των οργάνων του κόμματος, είτε στο Δημόσιο υπέρ του εθνικού χρέους, είτε σε διάφορα ιδρύματα. Βεβαίως και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για αυτό, όταν θα έρθει ο καιρός του.
Μπορεί να κλείσει και αυτό το κεφάλαιο λάσπης; Όλοι αυτοί οι κύριοι που ανησυχούν για την …καταστροφή που φέρνει ο κ. Τζήμερος, ας ψάξουν για κάτι άλλο. Για παράδειγμα, ας ερευνήσουν το ρόλο του στη χθεσινή ήττα (4 – 2) από τη Γερμανία. Δε μπορεί, κάπου θα ευθύνεται και γι’ αυτό ο Τζήμερος!
Ντροπή φαρισαίοι, ντροπή! Είναι το μόνο που μπορώ να πω…

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Μα κι εσείς μωρέ Δημήτρη αντί να πολεμάτε το κατεστημμένο που παραπληροφορεί και τελικά ελέγχει και κυβερνάει ακόμα, τά χατε βάλει με τον Τσίπρα!Τώρα γιατί παραπονιέστε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights