Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Ιουλίου 2021

Ποινή φυλάκισης 3 ετών για την εκλογική αντιπρόσωπο της ΝΔ στη Λαμία για “πρόκληση παραγωγής όχι γνησίου αποτελέσματος εκλογής” στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012

(update 2)

Με ποινή φυλάκισης 3 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων τιμώρησε το δικαστήριο την εκλογική αντιπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας από τη Λαμία,  αφού την έκρινε ένοχη ως προς το ένα σκέλος των κατηγοριών, ενώ την αθώωσε για το δεύτερο.

Πιο συγκεκριμένα, το τριμελές πλημμελειοδικείο την έκρινε αθώα του αδικήματος της υπεξαγωγής εγγράφων και ένοχη της πρόκλησης παραγωγής όχι γνησίου αποτελέσματος εκλογής και της επέβαλλε ποινή φυλακίσεως 3 ετών, με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ η έφεση που ασκήθηκε έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, όλες αυτές τις ημέρες μέχρι και σήμερα το πρωί υπήρξε έντονο παρασκήνιο για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα της Ν.Δ. που την είχε ορίσει εκλογική αντιπρόσωπο. Μάλιστα μέχρι και επικοινωνιολόγος επιστρατεύτηκε στη Συγγρού για την υπόθεση.
Ενώ μέχρι χθες βράδυ η απόφαση ήταν να υπάρχει κομματική εκπροσώπηση και μάρτυρας υπεράσπισης, ξαφνικά η απόφαση άλλαξε και απαγορεύτηκε σε οποιονδήποτε αιρετό ή άλλο κομματικό στέλεχος να εμφανιστεί στο δικαστήριο.
Ωστόσο στην αίθουσα υπήρχαν πολλοί φίλοι και γνωστοί, νεοδημοκράτες και όχι μόνο, της κατηγορουμένης για να της συμπαρασταθούν.

(update 1, 18/6/2012, 18:10)Ανακοίνωση – καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για νοθεία σε Ε.Τ. της Λαμίας

Δεν παραδέχεται ότι προσπάθησε να αλλοιώσει τα αποτελέσματα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί…

Ενώπιον του Εισαγγελέα Λαμίας οδηγήθηκε το μεσημέρι η 53χρονη εκλογική αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας από τη Λαμία, που φέρεται να άλλαζε τα ψηφοδέλτια στο 128ο εκλογικό τμήμα στα Γαλανέικα στη Λαμία.

Η 53χρονη αρνήθηκε τις σοβαρές κατηγορίες, που της απαγγέλθηκαν, για νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο, που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιουνίου.

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα, εξέδωσε δελτίο τύπου για το θέμα με τίτλο: “Τις απειλές και την ψυχολογική βία ακολούθησε η νοθεία

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας του ΣΥΡΙΖΑ:

Νοθεία στο 128 Εκλογικό Τμήμα Λαμίας

“Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν.

Οι πολιτικές δυνάμεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που ψήφισαν, διαχειρίστηκαν και υπέγραψαν για τη συνέχιση του μνημονίου αύξησαν τις ψήφους τους, αθροιστικά από το 32% στο 42%. Μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση με απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Πιθανά, στην προδιαγεγραμμένη αυτή πολιτική τους, να στηριχθούν και από άλλες «πρόθυμες» πολιτικές δυνάμεις.

Οι εκλογές αυτές διεξήχθηκαν μέσα σε ένα πρωτοφανές κλίμα ψυχολογικής βίας και απειλών από παράγοντες της εγχώριας διαπλοκής και από τις απαράδεκτες παρεμβάσεις των ξένων συμφερόντων και θεσμικών παραγόντων της Ε.Ε και της τρόϊκα.

Το κλίμα αυτό, μαζί και με παραλείψεις ή παραβάσεις εφαρμογής της εκλογικής διαδικασίας από τις εφορευτικές επιτροπές, διαμόρφωσε τις ευνοϊκές συνθήκες παρεμβάσεων για αλλοίωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων.

Συγκεκριμένα: Στο 128 Εκλογικό Τμήμα Λαμίας η εκπρόσωπος της ΝΔ, κατά τη διαδικασία αποκάλυψης των ψηφοδελτίων, αφαίρεσε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και τα αντικατέστησε με της ΝΔ. Η ενέργεια έγινε αντιληπτή από την δικαστική αντιπρόσωπο, πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής η οποία και προέβη σε όλες τις νόμιμες προβλεπόμενες ενέργειες, οδηγώντας την ποινικά κολάσιμη αυτή ενέργεια στην αυτόφορη διαδικασία (σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από την πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής) .

Το παραπάνω απαράδεκτο γεγονός συνέβη σε Εκλογικό Τμήμα της Λαμίας με πλήρη συγκρότηση της εφορευτικής επιτροπής και παρουσία εκπροσώπων και άλλων κομμάτων. Έχουμε κάθε δικαίωμα να υποθέτουμε ότι σε Εκλογικά Τμήματα με ελλιπή αριθμό μελών εφορευτικής επιτροπής και απουσία αντιπροσώπων κομμάτων μπορεί να συνέβησαν ανάλογες ενέργειες.

Δεκάδες χρόνια μετά τη δεκαετία του 1950 και αποκορύφωμα το 1961, με τις εκλογές της βίας και νοθείας οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις αδυνατούν να προσαρμοστούν σε στοιχειώδεις δημοκρατικούς κανόνες διεξαγωγής των εκλογών.

Ευελπιστούμε ότι σήμερα, κατά την αυτόφορη διαδικασία, η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον. Δεν ευελπιστούμε για αλλαγή της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς των μνημονιακών δυνάμεων. Προσδοκούμε ότι η παρέμβαση του λαού θα την επιβάλει.”

To Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ
Του Ν. Φθιώτιδας

ΠΗΓΗ : lamiareport.gr

(18/6/2012, 12:21) – Στον εισαγγελέα η εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ που κατηγορείται για αντικατάσταση ψηφοδελτίων

Ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα δικαστεί στο αυτόφωρο ή αν θα παραπεμφεί σε τακτική δικάσιμο η εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ, που προσπάθησε να αλλοιώσει τα αποτελέσματα σε εκλογικό τμήμα στα Γαλανέικα και συγκεκριμένα στο Δημ. σχολείο της Ακαδημίας.

Με βαριές κατηγορίες, με βάση την εκλογική νομοθεσία, κρατείται και μεταφέρεται το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Λαμίας η εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ, στο 128 εκλογικό τμήμα μέσα στην πόλη της Λαμίας, καθώς κατηγορείται ότι άλλαξε ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων με ψηφοδέλτια της ΝΔ, που είχε στην τσέπη της την ώρα της διαλογής.

Από τη στιγμή που ενημερώθηκε ο έφορος των εκλογών αλλά και η εισαγγελία της Λαμίας δόθηκε εντολή να τεθεί υπό περιορισμό στο εκλογικό τμήμα. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες έγινε η συλλογή καταθέσεων από την δικαστική αντιπρόσωπο του τμήματος, η οποία είχε και την αρμοδιότητα και αμέσως μετά ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών της Λαμίας διέταξε την κράτηση μέχρι την προσαγωγή της, σήμερα το μεσημέρι, ενώπιόν του.

Όπως έγινε γνωστό, η εκλογική αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, την εντόπισε να αλλάζει ψηφοδέλτια πράγμα το οποίο καταγγέλθηκε στην αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση.

«Για μας είναι ένα θέμα στο οποίο δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα Θανάσης Μιχελής, που ήταν μεταξύ εκείνων που είχε τις σχετικές συνομιλίες, μέσα στο εκλογικό τμήμα.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελή «η ίδια παραδέχθηκε ότι έκανε τέτοιες κινήσεις ,ενώπιον όλων αλλά και της δικαστικού λειτουργού. Το μόνο διαφορετικό που ισχυρίστηκε ήταν ότι άλλαξε μόνο δύο ψηφοδέλτια ενώ διαπιστώνονταν η αλλαγή περισσότερων …», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΝΔ στη Φθιώτιδα κράτησε αποστάσεις από το συγκεκριμένο θέμα αποφεύγοντας τις οποιεσδήποτε δηλώσεις, ενώ ο δικηγόρος Παναγιώτης Φώσκολος, που ορίστηκε συνήγορος υπεράσπισης, απέφυγε την οποιαδήποτε αναφορά στα πραγματικά γεγονότα καθώς, όπως υπογράμμισε, «όλα όσα καταγγέλλονται μένει να αποδειχτούν», για να συμπληρώσει πως «πάντως τα καταγγελλόμενα δεν επιβεβαιώνονται και από άλλους εκλογικούς αντιπροσώπους που βρίσκονταν μέσα στο εκλογικό τμήμα…».

Ο ίδιος θεωρεί ότι θα πρέπει να διερευνηθεί περισσότερο η συγκεκριμένη υπόθεση στην προανακριτική διαδικασία. Έτσι σήμερα το μεσημέρι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λαμίας Νικήτας Θεολογίτης θα αποφασίσει αν θα την παραπέμψει να δικαστεί στο αυτόφωρο ή αν θα διατάξει τη συνέχιση της προανάκρισης.

ΠΗΓΗ : lamiareport.gr
32 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *