Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Ιουλίου 2021

Και όλοι μαζί ευτυχείς ας αναφωνήσουμε: «Ζήτω το νέο πολιτικό ήθος!»

του Απ. Γατή –

Μπορεί να λένε ότι στην πολιτική μάχη επιτρέπονται σχεδόν τα πάντα, αλλά υπάρχουν και όρια. Δυστυχώς, η κα Μπακογιάννη τα ξεπέρασε. Το μήλο και ο πειρασμός στοίχισε στους Πρωτόπλαστους την εκδίωξή τους από τον Παράδεισο. Το “κωλομπάρεψε” της κας Μπακογιάννη μάλλον της στερεί το πολιτικό ήθος και τον πολιτικό πολιτισμό μεν, ενισχύει τον κοινωνικό ρατσισμό και την “καταδίκη” εκείνων  που επιλέγουν ενσυνείδητα την διαφορετικότητα δε.  Επηρεασμένη ενδεχομένως από το … “αδελφό κόμμα” για την κατάκτηση της επικαιρότητας;

Αλήθεια, τι σημαίνει αυτή η λέξη;

–          κολομπαράς < τουρκική kulampara < περσική غلام باره (gẖulām-bāra), αρσενικό (κωλομπαράς): αυτός που συνουσιάζεται με άντρα, έχοντας τον ενεργητικό ρόλο.

Συνώνυμα

αρσενοκοίτης, ελληνιστική κοινή –  ἀρσενοκοίτης < ἄρσην + κοίτη: ο άντρας που κοιμάται με αρσενικούς, άνδρας που συνουσιάζεται με άνδρες, ομοφυλόφιλος, βρίσκει κανείς στο «Βικιλεξικό».

Βέβαια, απαντάται και στην αρχαία ελληνική ως “πυγιστής” < πυγή, δηλ. τα “οπίσθια”.

Και όλοι μαζί ευτυχείς ας αναφωνήσουμε: «Ζήτω το νέο πολιτικό ήθος!» Λέτε να ισχύει το “ήττα τέχνας κατεργάζεται” ;

Όμως, υπάρχει και ένα κέρδος για την ίδια: όσο βρισκόταν στην “κατάψυξη” με το κόμμα της τη “Δημοκρατική Συμμαχία”,  για να “πλασαριστεί” ως ανανέωση και συσπείρωση προς τον Σαμαρά, δεν ασχολείτο και κανείς μαζί της. Ε, τώρα, κάνει θραύση με μια λέξη στο διαδίκτυο και όλοι τη συζητούν. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι παίζει και ρόλο το πως και ως τι σε κουβεντιάζουν. Και επειδή ο αντίκτυπος είναι όπως και να το κάνουμε αρνητικός, το κέρδος της θα είναι και αυτό που προσμένει και την ορμήνεψε ο παμπόνηρος και οξύνους πατέρας της με το παρακάτω: “να κάνεις το σωστό“, πριν λάβει την απόφαση να επαναπατριστεί στη Νέα Δημοκρατία και αφού προηγήθηκε το τηλεφώνημα από τον Αντώνη Σαμαρά.  Ποιο είναι αυτό το “σωστό”; Ίσως να μας το δείξει η Δευτέρα.

Το επεισόδιο

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *