Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Ιουλίου 2021

Επιστημονικό Συνέδριο στη Λευκάδα προς τιμήν του ιστορικού Νίκου Σβορώνου

Επιστημονικό Συνέδριο προς τιμήν του  διεθνούς κύρους και αναγνώρισης Λευκαδίτη ιστορικού Νίκου Σβορώνου, διοργανώνει το Γραφείο Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων Λευκάδας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης-ΚΕ.ΣΥ.Π. Λευκάδας, την Εταιρεία Θεωρίας, Έρευνας και Διδακτικής της Γενικής και Τοπικής Ιστορίας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων-Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας. Το συνέδριο με θέμα: «Νίκος Σβορώνος: Ο Ιστορικός, η Ιστορία και η Διδακτική της Ιστορίας» θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Λευκάδας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου IONION STAR, την Παρασκευή, 22 Ιουνίου και το Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012. Έναρξη των εργασιών του συνεδρίου: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, ώρα 9.30 π.μ.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν πανεπιστημιακοί, ερευνητές και ιστορικοί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Λευκωσίας Κύπρου, από την Ακαδημία Αθηνών-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, εκπαιδευτικοί και ερευνητές, μέλη της Εταιρείας Θεωρίας, Έρευνας και Διδακτικής της Ιστορίας.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, κατά την τελευταία συνεδρία, ημέρα Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012, ώρα έναρξης 9.30 π.μ.,  θα γίνει η παρουσίαση των μαθητικών δοκιμίων Τοπικής Ιστορίας, που βραβεύτηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό προς τιμήν του ιστορικού Νίκου Σβορώνου. Τον διαγωνισμό είχε προκηρύξει το Γραφείο Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων Λευκάδας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης-ΚΕ.ΣΥ.Π. Λευκάδας, την Εταιρεία Θεωρίας, Έρευνας και Διδακτικής της Γενικής και Τοπικής Ιστορίας και την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Ιονίων Νήσων. Οι βραβευμένοι μαθητές θα έρθουν στη Λευκάδα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Κρήτη, Χίο, Πελοπόννησο, Νάουσα, Αθήνα κ.λ.π.) καθώς και από το Αβερώφειο Σχολείο της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, για να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και να παραλάβουν τα βραβεία τους. Στην ίδια συνεδρία, θα πραγματοποιηθεί και η Τελετή Αδελφοποίησης του Αβερώφειου Σχολείου Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου με το 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας, που θα εγκαινιάσει την απαρχή πολιτιστικών και πνευματικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών κοινοτήτων αλλά και των τοπικών κοινωνιών Λευκάδας και Αλεξάνδρειας.  

Το συνέδριο δεν συνιστά μόνον μια επιστημονική συνάντηση όπου θα φωτιστεί η προσωπικότητα, το επιστημονικό και ανθρώπινο ήθος του Νίκου Σβορώνου και θα προσεγγισθούν ζητήματα θεωρίας, έρευνας και διδακτικής της ακαδημαϊκής και της σχολικής ιστορίας. Συνιστά προπάντων ένα εκπαιδευτικό και πολιτισμικό forum που θα αναδείξει την αμοιβαιότητα δασκάλων και μαθητών και των γονιών τους,  την αισιοδοξία της δημιουργικής διαλεκτικής, εκπαιδευτικής-επιστημονικής και διανθρώπινης, στην οποία μπορεί να προσβλέπει βάσιμα η ελληνική κοινωνία.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Η Πρόεδρος

Δρ. Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού

 Το πρόγραμμα του συνεδρίου (Κάντε “κλικ” στην εικόνα για μεγέθυνση):

 

 

 

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Βασίλης Καββαδάς στον Ολυμπιακό

Στα ερυθρόλευκα ντύνεται ο  Λευκαδίτης μπασκετμπωλίστας Βασίλης Καββαδάς για πέντε χρόνια.  Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός: “Η ΚΑΕ Ολυμπιακός […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *