Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Ιουλίου 2021

“Ήρεμος, με πάθος, νηφάλιος και με πολιτικό ένστικτο”. Αφιέρωμα της La Repubblica στον Αλέξη Τσίπρα

Το “προφίλ” του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σκιαγραφείται σήμερα στο ένθετο Venerdi, της ιταλικής εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα.

«Ήρεμος, με πάθος, αλλά ψυχρός στις δύσκολες στιγμές, κατάφερε να κρατήσει ατσάλινα νεύρα στη θαλασσοταραχή της ελληνικής αριστεράς, από τότε κιόλας, που, στα τριάντα τρία του, ανήλθε στον ρόλο του ηγέτη και σίγουρα δεν πρόκειται να χάσει τον έλεγχο τώρα», υπογραμμίζει ο αρθρογράφος και κλασσικός φιλόλογος, Ματτέο Νούτσι.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ “κινδυνεύει” να κερδίσει τις εκλογές και να εξασφαλίσει τους πενήντα επιπλέον βουλευτές που δικαιούται το πρώτο κόμμα. Να έχει, δηλαδή, την ευκαιρία να σχηματίσει μια κυβέρνηση, η οποία, μέσα σε χίλιες αβεβαιότητες, θα θεωρεί δεδομένο ότι οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την τρόικα πρέπει να ξανασυζητηθούν», τονίζει το ένθετο της Λα Ρεπούμπλικα.

Σύμφωνα με τον κ. Νούτσι, «ο Τσίπρας δείχνει νηφάλιος», βάσει της λογικής σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση. Και η λύση αυτή, δεν βρίσκεται -είναι βέβαιος- στη δραματική οικονομική εξουθένωση των Ελλήνων».

«Πολλοί παραλληλίζουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ανδρέα Παπανδρέου, λόγω του πολιτικού του ένστικτου, της ρητορικής ικανότητας και της δύναμης με την οποία καταφέρνει να πιστεύει στις ικανότητες της χώρας. Όντως, καταφέρνει να βρει τις κατάλληλες λέξεις. Απλές και κατανοητές», προσθέτει το Venerdì.

O Iταλός αρθρογράφος, τέλος, σημειώνει:

«Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετέχει στο παιχνίδι, με την βεβαιότητα ότι η χώρα χρειάζεται μια θέση ισχύος» και καταλήγει:

«Η θέση του, ουσιαστικά, είναι η εξής: δεν πιστεύουμε να μας θέλετε πραγματικά έξω από το ευρώ, διότι οι πρώτοι που θα υπέφεραν, είστε εσείς, όλοι οι υπόλοιποι. Αλλάξτε στάση, λοιπόν και ας αρχίσουμε να συζητάμε, μαζί, για ανάπτυξη. Μια επικίνδυνη πρόκληση που μοιάζει με τόλμημα. Αλλά, και αυτήν τη φορά, η νηφαλιότητα του πρώην enfant prodige, τουλάχιστον φαινομενικά, είναι απόλυτη».

ΠΗΓΗ : enikos.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Παιδιά ενός κατώτερου θεού…

Οι μανάδες τους τα κρατούν αγκαλιά ευελπιστώντας στην εορταστική ευσπλαχνία των περαστικών. Δεν είναι τυχαίο ότι τις προηγούμενες ημέρες αξιωματικοί […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *