Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Ιουλίου 2021

Οι νέοι γυρίζουν στα χωριά τους

Ελλάδα… Μία οδυνηρή επιστροφή στις ρίζες –

Ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, ασχολείται με την επιστροφή  πολλών νέων Ελλήνων στις ρίζες τους, που ωστόσο δεν γίνεται από επιλογή, αλλά επιβάλλεται από την αβάσταχτη οικονομικά και κοινωνικά κατάσταση που επικρατεί στις μεγαλουπόλεις.

«Δεκατρία χρόνια αφότου εγκατέλειψε την επαρχία για μία καριέρα στην γραφιστική, η  Σπυριδούλα Λάκκα βρίσκεται ξανά εκεί που ξεκίνησε… στο έρημο χωριό της να ποτίζει ένα μποστάνι με μαρούλια και άλλα λαχανικά.

Καθώς η Ελλάδα βυθίζεται στη χειρότερη οικονομική κρίση της από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Σ. Λάκκα εγκατέλειψε ήδη το όνειρό της να γίνει μία σχεδιάστρια ιστοσελίδων.

Ακόμα και μια δουλειά ως σερβιτόρα ήταν αδύνατο να βρεθεί. Έτσι αντιμετώπισε την απλή επιλογή: Είτε να μείνει στην Αθήνα χωρίς λεφτά, είτε να επιστρέψει στο χωριό της, από όπου ήθελε τόσο να «δραπετεύσει».

Η 32χρονη κ. Λάκκα, είναι μία από τους πολλούς νεοέλληνες που γυρίζουν στην επαρχία με την ελπίδα να ζήσουν από τη γη. Είναι η αντίστροφη πορεία από αυτή που έκαναν οι γονείς και οι παππούδες της τις δεκαετίες του ‘60 και του ’70.

Αν και συγκεκριμένος αριθμός για το πόσοι Έλληνες επιλέγουν να επιστρέψουν στις ρίζες τους δεν υπάρχει, οι τάσεις είναι αυξητικές».

ΠΗΓΗ : ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σχετικά

Έρευνα: Ξαναζωντανεύουν τα χωριά;

7 στους 10 σκέφτονται να γυρίσουν στα χωριά τους

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *