Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Ιουλίου 2021

ΙΚΑ: Δεν τίθεται σε κίνδυνο η κανονική καταβολή των συντάξεων

Δεν τίθεται σε κίνδυνο η κανονική καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του Μαΐου που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση του Ιδρύματος.

Οι εισπράξεις από τις τρέχουσες και τις καθυστερούμενες εισφορές είναι αυξημένες κατά 13,04% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά 7,6% σε σχέση με τον Μάιο του 2011.

Η συγκράτηση των εσόδων σε σχετικά ικανοποιητικά επίπεδα, παρά την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση του επιπέδου των αποδοχών, οφείλεται, σύμφωνα με το ΙΚΑ, κυρίως στην εντατικοποίηση των ελέγχων και στην ένταξη 100.000 επιχειρήσεων στις ισχύουσες ρυθμίσεις παλαιών οφειλών.

Θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστεί και η περιστολή κατά 10 εκατ. ευρώ, των μηνιαίων δαπανών για συντάξεις, ύστερα από την απογραφή που διενεργήθηκε το 2011.

Τα έσοδα από τις ρυθμίσεις παλαιότερων οφειλών, ανήλθαν τον Μάιο σε 84 εκατ. ευρώ, έναντι 60 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο.

Τα ποσά που έχουν καταλογισθεί στους οφειλέτες, που εντάσσονται στις κατά καιρούς ρυθμίσεις, έχουν υπερβεί, σύμφωνα με τα στελέχη του Ιδρύματος, τα 800 εκατ., ενώ το ΙΚΑ προσδοκά να εισπράξει σταδιακά από τη ρύθμιση παλαιών οφειλών 1,5 δισ. μέσα στην επόμενη πενταετία.

ΠΗΓΗ : Greek Money

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : enet.gr (16/12/11)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *