Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Ιουλίου 2021

Κατολισθήσεις στην Επαρχιακή Οδό Τσουκαλάδων – Αγ. Νικήτα, περιοχή Πευκούλια

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 Λευκάδα  4-05-2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Το Σάββατο 2-06-2012, το βράδυ, και μετά από σήμα της Δ/νσης Τροχαίας, ενημερώθηκε η Π. Ε. Λευκάδας, για φαινόμενα κατολισθήσεων στην Επαρχιακή Οδό Τσουκαλάδων – Αγ. Νικήτα, στην περιοχή Πευκούλια. Κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας και υπηρεσιακών παραγόντων της Π. Ε. έσπευσαν στο σημείο και μετά από αυτοψία οριοθέτησαν την περιοχή και προέβησαν σε καθαρισμό της.

Παρ’ όλα αυτά το φαινόμενο συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα με αποτέλεσμα το μεσημέρι της παραμονής του εορτασμού του Αγ. Πνεύματος(3-06-2012) να υπάρξει νέο σήμα από την Δ/νση Τροχαίας περί ολοσχερούς κλεισίματος της οδού από κατολισθήσεις.

Όντως μετά από επιτόπιο έλεγχο των Υπηρεσιών διαπιστώθηκε τεράστια αποκύλιση  του πρανούς, το οποίο κατέπεσε κατακλύζοντας  την οδό με μεγάλες ποσότητες αδρανών υλικών.

Η Π. Ε. Λευκάδας ανέλαβε αμέσως την αποκατάσταση της οδού με χωματουργικά μηχανήματα. Λόγω όμως των  συνεχών εξελίξεων του φαινομένου, αλλά και της πιθανής ύπαρξης κατασκηνωτών στην περιοχή, κατάντι  της οδού, αποφασίσθηκε-σε συνεννόηση με τη Δ/νση Τροχαίας- η μερική διακοπή της κυκλοφορίας της οδού, τουλάχιστον από το ένα ρεύμα(από Αγ. Νικήτα προς Τσουκαλάδες), η απομάκρυνση όλων των αδρανών υλικών με φορτηγά δίχως τη ρίψη τους κατάντι, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων σήμανσης και οδικής ασφάλειας και η συνεχής παρακολούθηση του φαινομένου μέχρι της εκτονώσεώς του.

Γι’ αυτούς τους λόγους και ένεκα του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή παρακαλούνται όσοι χρησιμοποιούν τον δυτικό οδικό άξονα(Λευκάδα-Αγ. Νικήτα-Καλαμίτσι) να ελαχιστοποιήσουν τις διελεύσεις τους και να συνεννοούνται πρωτίστως με την Δ/νση Τροχαίας(τηλ. 26450-29369,8) πριν από κάθε μετακίνησή τους.

Η Π. Ε. Λευκάδας ευχαριστεί θερμά τόσο την Δ/νση Τροχαίας όσο και τα Τοπικά Συμβούλια Τσουκαλάδων και Αγ. Νικήτα για την άψογη συνεργασία τους.

Είναι σε διαρκή επαφή μαζί τους προκειμένου να υπάρχει συνεχής ενημέρωση έως την σταθεροποίηση του φαινομένου και την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Παρευρίσκονται μηχανήματα σε ετοιμότητα τα οποία θα εργάζονται όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες ασφαλείας. Σημειωτέων ότι το φαινόμενο χαρακτηρίζεται ως τυχαίο.

Ήδη από την Π. Ε. Λευκάδας έχουν δρομολογηθεί-δημοπρατηθεί δύο έργα για παρεμβάσεις στην συγκεκριμένη περιοχή,  τα οποία όμως για να ξεκινήσουν πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *