Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Ιουλίου 2021

Εκδήλωση-συζήτηση για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στο Νυδρί, 7/6

Η Εκλογική Επιτροπή Λευκάδας διοργανώνει την Πέμπτη, 7 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ, στο πρώην Δημαρχείο Νυδριού, στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών και του ουσιαστικού διαλόγου μαζί τους, εκδήλωση – συζήτηση σχετικά με το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Θα γίνει παρουσίαση του Οικονομικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ απ’ τον οικονομολόγο Γάννη Τόλιο και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δείτε: Παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος

Σημείωση Μeganisi Νews

Ο Γιάννης Τόλιος είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου Πειραιά, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λονδίνου (Berkbeck College) και στο Πανεπιστήμιο «Λομονόσοφ» της Μόσχας. Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών (Ph.D.) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθήνας.

Την περίοδο της χούντας πήρε ενεργό μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Για τη δράση του συνελήφθη, βασανίστηκε και φυλακίστηκε. Μετά τη μεταπολίτευση συμμετείχε ως δραστήριο στέλεχος στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες της Αριστεράς, από τις γραμμές της ΚΝΕ, ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευσε σειρά βιβλίων, όπως: «Κατανομή και ανακατανομή Εθνικού Εισοδήματος» (1983), «Σύγχρονος Καπιταλισμός, τάσεις ανάπτυξης και αντιθέσεις» (1991), «Συγκέντρωση Κεφαλαίου και Χρηματοπιστωτικοί Όμιλοι στην Ελληνική Κοινωνία» (1998), «Συγκέντρωση Κεφαλαίου. Οικονομικοί Όμιλοι και Οικονομική Ελίτ» (1999), «Συγκέντρωση Κεφαλαίου, Βιομηχανικοί Όμιλοι και Βιομηχανική Πολιτική» (2003), «Περιβάλλον και Αγροτική Πολιτική σε συνθήκες Παγκοσμιοποίησης. Εναλλακτική στρατηγική Αυτοδυναμίας Τροφίμων» (2009).

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

9η Συνεδρίαση δήμου Μεγανησίου: επιτέλους αφυπνίστηκαν οι εκπρόσωποι του αριστερού ρεύματος!

Ιδιαίτερα σημαντική αποδείχθηκε για την πορεία του τόπου, η πραγματοποίηση της «εξ  αναβολής» 9ης  συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Μεγανησίου. Οι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *