Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2021

Έξαρση του H1N1. Σε επαγρύπνηση τα νοσοκομεία

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται δεκάδες δημόσια, ιδιωτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία, εξαιτίας της έξαρσης του ιού Η1Ν1, ενώ σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και το υπουργείο Υγείας για την αποφυγή πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων.

Από το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υποδοχή ασθενών προσβεβλημένων από τον ιό της γρίπης όλες οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα στρατιωτικά νοσοκομεία, αλλά και στις ιδιωτικές κλινικές.

«Ο ιός είναι σε έξαρση. Έως τον Απρίλιο χρειάζεται προσοχή. Από τους γιατρούς και τους ίδιους τους πολίτες. Με τα πρώτα αμφιλεγόμενα συμπτώματα χρειάζεται αμέσως η λήψη αντιικών φαρμάκων» λέει ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Νέα».

Να σημειωθεί ότι η δραστηριότητα της γρίπης τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας είναι έντονη, καθώς οι νεκροί έχουν φτάσει τους 52 στη χώρα μας, ενώ σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση 120 ασθενείς.

Ο αριθμός των θανάτων στη χώρα μας χαρακτηρίζεται υψηλός, καθώς από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου εννέα ευρωπαϊκές χώρες είχαν δηλώσει συνολικά 154 θανάτους (Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Αυστρία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Φινλανδία).

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας χαρακτηρίζει πραγματική βόμβα λοιμώξεων  το Μέγαρο Υπατία στο οποίο φιλοξενούνται 250 μετανάστες απεργοί πείνας.

«Στείλαµε την Κυριακή µία οµάδα γιατρών στο κτίριο, όπου φιλοξενούνται οι µετανάστες. Οι άνθρωποι µένουν εκεί χωρίς συνθήκες υγιεινής και κάποιοι µάλιστα είναι πολύ εξασθενηµένοι από την απεργία πείνας. Η κατάσταση αυτή δεν µπορεί να συνεχιστεί υπό τις συνθήκες αυτές», κατέληξε ο υπουργός.

news247.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *