Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
7 Δεκεμβρίου 2023

«Δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν τη χρεοκοπία»

Κάθε κυβέρνηση θα είναι μη βιώσιμη σύμφωνα με το ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ, μένει έξω από την “στρούγκα” για να μην προδώσει τον λαό, για να γίνει ο εμπνευστής της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας με την οποία ο λαός θα παλέψει για την λαϊκή εξουσία» υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση του κόμματος στην Ηλιούπολη.

Αναφέροντας ότι όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί μετά τις εκλογές θα είναι ουσιαστικά μη βιώσιμη, πρόσθεσε ότι μπορεί σύντομα να υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες, ενώ επισήμανε ότι από την επομένη των εκλογών, «μπορεί η κατάσταση να οξυνθεί απότομα και να δούμε κρίσιμες μάζες εργαζομένων να βγαίνουν στον δρόμο και να απαιτούν μέσα από την πάλη τους πολύ προωθημένα ζητήματα».

«Αλίμονο μας αν τότε δεν είμαστε ως κόμμα έτοιμοι, αν δεν καταφέρουμε να ανταποκριθούμε, αν τότε γίνουν λάθη, η ζημιά θα είναι μεγάλη» ανέφερε, χαρακτηριστικά, η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι «η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές που θα μετατραπεί σε πολλαπλασιασμένη λαϊκή δύναμη, είναι ο δείκτης του ασφαλούς δείγματος που θα δοθεί στις 17 Ιουνίου, κατά πόσο ο λαός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το αύριο και το μεθαύριο».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι σε όλη την Ευρώπη συζητούν «και αυτό δεν είναι μπλόφα» την άναρχη χρεοκοπία της Ελλάδας, έθεσε το ερώτημα «αν έχει σημασία για τον λαό αν την πτώχευση διαχειριστεί η ΝΔ ή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α;» και πρόσθεσε ότι «δεν θα μπορέσουν να την σταματήσουν».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε ότι η Ελλάδα οδηγείται στην χρεοκοπία γιατί βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, ενώ ανέφερε ότι όποτε και να υπάρξει ανάκαμψη, θα είναι σύντομη και θα την ακολουθήσει νέος κύκλος κρίσης.

Αναφερόμενη στο Μνημόνιο, σημείωσε ότι ουσιαστικά αποτελεί μια δέσμη μαζεμένων μέτρων που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη, και στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας ότι «θα ξεπεραστεί γιατί θα έρθουν χειρότερα» και υπενθύμισε ότι υπάρχει ευρωπαϊκό πρόγραμμα μέτρων ως το 2020, ενώ οι δεσμεύσεις του «κουρέματος» εκτείνονται χρονικά ως το 2042.

«Και να καταργηθεί το Μνημόνιο, σε διαρκή Μνημόνια θα είμαστε» πρόσθεσε, χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

Μιλώντας για τις επικρίσεις προς το ΚΚΕ, ότι «θέλει να είναι αντιπολίτευση», η κ. Παπαρήγα είπε ότι και «ως αντιπολίτευση, μας εκτελούσαν, μας εξόριζαν και μας φυλάκιζαν» και τόνισε ότι ο ρόλος του κόμματος ως αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά δύσκολος γιατί δεν κάνει την ίδια αντιπολίτευση με άλλα κόμματα, καθώς προχωρά και σε επεξεργασίες και σε οργάνωση της λαϊκής πάλης, ενώ πρόσθεσε ότι «θέλουμε να είμαστε δύναμη αντιπολίτευσης για να γίνει ο λαός δύναμη εξουσίας».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι καμία κυβέρνηση όσο φιλολαϊκό πρόγραμμα κι αν έχει, δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα, αν δεν γίνει λαϊκή ιδιοκτησία ο πλούτος που κατέχουν οι καπιταλιστές.

Μιλώντας για τις εξελίξεις στην Δυτική Ευρώπη των τελευταίων 30 ετών, η κ. Παπαρήγα είπε ότι τα ισχυρά Κομμουνιστικά Κόμματα χάθηκαν μέσα σε θολά αριστερά σχήματα και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ «δεν πρόκειται να γίνει συνιστώσα καμιάς αριστεράς».

 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights