Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Φεβρουαρίου 2025

Όταν θα ξανάρθετε στο Βερολίνο ίσως να είστε Πρωθυπουργός…

Στη συνέντευξη στο Spiegel ο Α.Τσίπρας επαναλαμβάνει ότι το κόμμα του θέλει το ευρώ, δηλώνει υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων, διευκρινίζει ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα κι αποκαλεί τον Ολάντ φορέα ελπίδας.

Συνέντευξη στο περιοδικό der Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα παραχώρησε ο πρόεδρος του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας. Τίτλος: «Κινδυνεύει όλη η Ευρώπη» και υπότιτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ελπίζει στο ανέφικτο: να διατηρήσει το ευρώ και να σταματήσει το πρόγραμμα λιτότητας».

«Να μη καταστραφεί η οικονομία»

Νέο «σταρ» της πολιτικής τον αποκαλούν οι γερμανοί δημοσιογράφοι στο εισαγωγικό σημείωμα της συνέντευξης. Η περιοδεία Τσίπρα στις «δύο σημαντικότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», επισημαίνουν, στοχεύει κυρίως στην καλλιέργεια του προφίλ του. Ο πολιτικός μηχανικός, ακτιβιστής του ΚΚΕ από τα μαθητικά του χρόνια, ανήκει στους πιο αυστηρούς επικριτές της στρατηγικής της ΕΕ και του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Αν στις 17 Ιουνίου ο Τσίπρας νικήσει, προτίθεται να καταγγείλει τις συμφωνίες των δανειακών συμβάσεων. Η Ελλάδα διατρέχει κίνδυνο να γίνει ‘γερμανική αποικία’, σημειώνουν.
«Όταν θα ξανάρθετε στο Βερολίνο ίσως να είστε Πρωθυπουργός. … >>>Συνέχεια εδώ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights