Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2021

Σσσσ, …εδώ είναι Βαλκάνια!

Και δεύτερος Βρετανός πρώην βουλευτής στη φυλακή
Ο πρώην βουλευτής των Εργατικών, Ερικ Ίλσλι, καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, αφού κρόθηκε ένοχος επιβάρυνσης του βρετανού φορολογούμενου με πλασματικά έξοδά του, που δήθεν καλύπτονταν από τη νομοθεσία περί βουλευτικής ασυλίας.

Το συνολικό ύψος των πλασματικών εξόδων φτάνει τα 16.600 ευρώ στη διάρκεια του 2009.

Την καταδικαστική απόφαση για τον δεύτερο κατά σειράν πρώην βουλευτή, που φυλακίζεται, υπογράφει ο δικαστής Τζάστις Σάουντερς, που αναφέρει ότι «έχει πληγεί το κύρος των πολιτικών και του κοινοβουλίου».

Έχει προηγηθεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο η φυλάκιση του πρώην βουλευτή, επίσης των Εργατικών, Τζιμ Ντιβάιν, που τα δήθεν βουλευτικά έξοδά του ανήρχοντο στα 9.900 ευρώ.

Αθροιστικά, πάντως, τέσσερις πρώην βουλευτές αντιμετωπίζουν, ήδη, την ανωτέρω κατηγορία.

Ορκωτός λογιστής του Λονδίνου ανέφερε το 2009 ότι πιο πολλοί από τους μισούς βουλευτές της Βουλής των Κοινοτήτων, που διαλύθηκε, είχαν κάνει αλχημείες με τα προσωπικά έξοδά τους, εκτιμώντας «περισσότερο κι από ένα εκατομμύριο ευρώ» τα χρήματα που οφείλουν στην πραγματικότητα στο βρετανό φορολογούμενο.

newsbomb.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στην Ελλάδα είναι αρκετό να νομίζει κανείς ότι μία επιχείρηση δουλεύει. Όλοι θα ζητήσουν από αυτή την επιχείρηση το δικό τους … μερτικό.

Την δική του οπτική στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων μου έδωσε ο ιδιοκτήτης μικρού ξενοδοχείου, προσπαθώντας να μου αποδείξει ότι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *