Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2022

Εμπλοκή Καμένου σε μνημ. κυβέρνηση προσωπικοτήτων;

 

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ;

Επανήλθαν απόψε επίμονες φήμες που μιλούν για “κυβέρνηση προσωπικοτήτων” με στήριξη ή ανοχή του κ. Καμένου ο οποίος φέρεται να δηλώνει σύμφωνα με πληθώρα ιστοσελίδων:

“Στηρίζω κυβέρνηση σε περίπτωση Εθνικού κινδύνου”, διαμηνύει ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», τόνισε ότι οι όροι που έχει θέσει συνεχίζουν να ισχύουν, παρά ταύτα δηλώνει ότι θα στηρίξει μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων αν συντρέχουν 3 λόγοι. – Αν υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ. – Αν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος.- Αν υπάρχει εθνικός κίνδυνος.

 

 Ο κύριος Καμμένος δήλωσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει μια τέτοια κυβέρνηση, αν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να είναι ορισμένου σκοπού και ορίζοντα, καθώς θέτει και τον όρο ο υπουργός Άμυνας και οι δυο αντιπρόεδροι να είναι πολιτικά πρόσωπα. 

Σημειώνουμε οτι ο κος Καμμένος διαψεύδει τις φήμες στην ιστοσελίδα του.

Πάντως η σχετική φημολογία ενισχύεται από το γεγονός της κατ’ ιδίαν συνάντησης του κ. Καμμένου με τον Κ. Παπούλια μία ώρα πριν τη συνάντηση των αρχηγών.

Μένει να δούμε αν τα επιτελεία που σχεδιάζουν την επιβίωση του πολιτικού συτήματος θα θυσιάσουν το αντιμνημονιακό προφίλ του κ. Καμένου όπως έκαναν πριν 6 μήνες με τον κ. Σαμαρά.

Υπενθυμίζεται οτι ο πρόεδρος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έθεσε επτά όρους , προκειμένου να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού, στη συνάντησή του το απόγευμα της Κυριακής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Κ.Παπούλια πως υπάρχει ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας, και τόνισε ότι αν οι επτά θέσεις γίνουν δεκτές, και ενημερωθεί επισήμως για την κατάσταση της οικονομίας, θα μπορούσε να συμμετέχει σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, υπάρχει μόνο κατάργηση ή αποδοχή του».

Οι 7 όροι που έθεσε ο κ. Καμμένος:

  • Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ για όλη την ελληνική επικράτεια
  • Άμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου Τράπεζας της Ελλάδος
  • Συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους από το 1974, του PSI και της πρώτης δανειακής σύμβασης.
  • Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, για τα οποία «υπάρχει θέμα νομιμότητας»
  • Ομόφωνη απόφαση για αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Πόθεν έσχες για τους πολιτικούς από το 1974 ως σήμερα.
  • Ενημέρωση της Βουλής για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων από το 2009 και δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων. Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για έγγραφα που υπογράφηκαν από την κυβέρνηση χωρίς να έχει το δικαίωμα.
  • Εξάντληση των νομικών μέσων για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τα κατοχικά δάνεια.

Ακόμα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι ζήτησε από τον κ.Παπούλια να δημοσιοποιήσει την «ανυπόγραφη» επιστολή του Λουκά Παπαδήμου για την οικονομία. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, οπότε το κόμμα δεν λαμβάνει υπόψη το κείμενο.

«Είπα ότι εμείς δεν διαβάζουμε κείμενα ανυπόγραφα και ανεπίσημα, και ζητούμε επίσημη ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για την πραγματική κατάσταση στη χώρα, στην οικονομία, στα εξωτερικά θέματα, και στην κατάσταση που διαμορφώνεται με εταίρους μας» είπε ο κ. Καμμένος.

Επίσης ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε ότι ζήτησε την παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, ο οποίος «επιμένει να αρνείται να ενημερώσει για την έκθεση του ιδιωτικού φορέα για τις ελληνικές τράπεζες».

Ζήτησε ακόμη, ενημέρωση από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών, καθώς και από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων(!) για την πραγματική κατάσταση της χώρας, και είπε ότι είναι αδιανόητο να μην έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί σαφή εικόνα. Υποστήριξε δε, ότι χρησιμοποιήθηκε η ψευδής πληροφόρηση για να εκβιαστεί ο ελληνικός λαός, προκειμένου να εκτελεστούν οι επιθυμίες των δανειστών.

Ακόμα, ο κ. Καμμένος ζήτησε και πρακτικά από την μεσημεριανή σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς και ανέφερε ότι ο Πρόεδρος έκανε δεκτό το αίτημα.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ο κ.Καμμένος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση, υπάρχει μόνο κατάργηση ή αποδοχή».

ΠΗΓΗ : iskra.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *