Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Αυγούστου 2022

Αφιέρωμα της εκπομπής της ΕΤ3 “Χωρίς αυτοκίνητο” στο Μεγανήσι

To ΜΝ σας παρουσιάζει το video της εκπομπής της ΕΤ3 “Χωρίς αυτοκίνητο” που ταξίδεψε μέχρι το Μεγανήσι και τα νησάκια γύρω από αυτό, διότι παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον, αρχαιολογικό, γεωλογικό και βιολογικό.

29/12/2011:

Στο Μεγανήσι βρίσκεται μια ερευνητική αποστολή του Πανεπιστημίου Κρήτης που αποτελείται από την κ. Όλγα Τζωρτζάκη (υπεύθυνη βιολογικής έρευνας της αποστολής), τον κ. Γιώργο Ηλιόπουλο (Γεωλόγος, επίσης μέλος της ερευνητικής αποστολής) και την κ.  Εύη Θάνου (Βιολόγος και μέλος της ερευνητικής αποστολής) όπως παρουσιάζονται από αριστερά προς τα δεξιά στην παραπάνω φωτογραφία.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά τόσο στην καταγραφή του αρχαιολογικού πλούτου του νησιού όσο και στην βιοποικιλότητα που αυτό φιλοξενεί, ενώ δεν λείπουν και οι σαφείς αιχμές για την απαρχή έντονης οικοδομικής δραστηριότητας, για φραγμένες παραλίες αλλά και την καταστροφή της λίμνης στο “Ακόνι” που η απάντληση των νερών της οδηγεί στην οικοπεδοποίησή της. Και όλα αυτά όχι μόνο με λόγια αλλά και με εικόνα.

Το Μeganisi News υπενθυμίζει ότι έχει ασχοληθεί ήδη με το θέμα (βλ. «Oι υγροβιότοποι του Μεγανησίου στο έλεος της μοίρας τους (του Γ.Γαβρίλη)»).

“Οι υγροβιότοποι του Μεγανησίου και το μαύρο τους το χάλι έγιναν θέμα μετά το WWF (δείτε εδώ) και στην εκπομπή της ΕΤ3 «Χωρίς αυτοκίνητο». Προβάλλοντας εικόνες από το έλος στ΄ «Ακόνια», ο δημοσιογράφος καυτηρίασε την στάση των υπευθύνων (δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση αλλά και το βίντεο από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήμαρχος σε παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Γ. Αργύρη που διαμαρτυρήθηκε για την διαφήμιση-δυσφήμιση της συγκεκριμένης εκπομπής και των δημοσιογράφων και απάντησε ότι πράγματι έχουν γίνει παρεμβάσεις, επιβεβαιώνοντας την εκπομπή, παρεμβάσεις οι οποίες έχουν καταγγελθεί και ότι το θέμα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση. 25/1/2012)”.

Δείτε τώρα τo video της εκπομπής της ΕΤ3 “Χωρίς αυτοκίνητο” στο Μεγανήσι
Αρχή στο 5:29 λεπτό, άφιξη στο νησί στο 7:15 λεπτό

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δώστε μου πίσω την ψήφο!

  Οι βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 είχαν ουκ ολίγα παρατράγουδα. Κορυφαίο αυτών, η απαίτηση ενός ψηφοφόρου στο Β΄εκλογικό […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *