Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Αυγούστου 2021

Ο λαός δεν είχε να χάσει τίποτα άλλο παρά τις αλυσίδες του

Κι όμως, ο λαός μίλησε έστω και δυσλεκτικά, βγάζοντας άναρθρη κραυγή αγωνίας ,αναγκαζόμενος προκειμένου να δώσει το μήνυμα των αναγκών του για επιβίωση, να επιλέξει ακόμη και σχηματισμούς που δεν τον εξέφραζαν ,μέσα σε ένα αδιέξοδο διλημματικό σκηνικό που τόσο… έντεχνα του είχαν στήσει.

 Καταδίκασε αυτό που είχε βιώσει -το μόνο χειροπιαστό- και ρισκάρισε να στείλει μήνυμα με την ελπίδα ότι, όπως έλεγαν οι περισσότεροι,”αν δεν το πάρουν κι αυτή τη φορά δεν μας απομένει τίποτα άλλο”!!!
 
Γιατί, όταν φθάνεις στον πάτο, όταν χάνεις δουλειά, σπίτι, όταν ανατρέπεται όλη σου η καθημερινότητα, όταν δεν μπορείς να συντηρήσεις την οικογένειά σου, όταν ξενιτεύονται τα παιδιά σου, όταν δεν έχεις να πάρεις μια σοκολάτα στο εγγόνι σου και αποπάνω χάνεις την ανεξαρτησία της χώρας σου αλλά και την ελευθερία μέσα στην ίδια σου τη γειτονιά ,τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα γιατί το μόνο που σου έχει μείνει να χάσεις είναι αυτές οι αλυσίδες σου.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπόρεσε να πείσει για τις θέσεις που εξέφρασε ήδη από το πρώτο μνημόνιο και έκανε σημαία στην προεκλογική εκστρατεία του ,κρατώντας τον κόσμο δύσπιστο μιας και επικράτησε το χειροπιαστό της συγκυβέρνησης και της ψήφισης της δανειακής.
 
Αποτέλεσμα η ψήφος πολλών δεξιών ψηφοφόρων πήγε σε αμφιβόλου σκοπιμότητας εναλλακτικά γειτονικά σχήματα ,σε υπερνεοφιλελεύθερους σχηματισμούς που δεν μπήκαν τελικά στη βουλή, συγκεντρώνοντας όμως, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό ,σε καθαρά φασιστικά κόμματα αλλά και κόμματα της αριστεράς- τάση που πολλοί από μας την βλέπαμε μιας και αρκετοί ΝΔκράτες δήλωναν ότι δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι ο αρχηγός του κομματιδίου αρκεί να προσπίζεται τα συμφέροντά τους!!!
 
Αξίζει επίσης,να σημειωθεί ότι οι επιλογές των περισσοτέρων υποψηφίων που έγιναν από όσους ψήφισαν ΝΔ καταδεικνύουν -τουλάχιστον αν κρίνουμε από τα μεγάλα αστικά κέντρα -κάθε άλλο παρά ανανέωση προσώπων αλλά επικράτηση γόνων και γνωστών προβεβλημένων στελεχών συνδεδεμένων με τα αρνητικά αυτής της παράταξης.
 
Για το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις μιάς και τα πράγματα είναι πολύ απλά. Καταδικάστηκε με τον πλέον ηχηρό τρόπο σαν ο βασικός εκφραστής της επιλογής του μνημονίου,εξέλιξη την οποία συναντάμε διεθνώς στο σύνολο των αντίστοιχων κομμάτων.
 
Βεβαίως,εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέραν του βασικού πυρήνα του 13% που απέμεινε ,ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του απείχε ,στοιχείο το οποίο επιτρέπει να πούμε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη εδώ αλλά όχι ενωμένο δυνατό».
 
Όσον αφορά το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ ,το ποσοστό το οποίο έλαβε ερμηνεύεται από όσα προαναφέρθηκαν και αυτά είναι εκείνα που αποδεικνύουν ότι κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνεται αυτό που είπε χθες το βράδυ,ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο λαός έδωσε την εντολή για δημιουργία κυβέρνησης της αριστεράς.
 
Εξάλλου,ήδη σήμερα,ο κ.Παπαδημούλης έκανε λόγο για νέα προσφυγή στις κάλπες.
 
Κι εδώ την απάντηση την έδωσε η συντρόφισσα Αλέκα .«Παραμένουμε στο όχι στη συνεργασία», τόνισε αφού όπως είπε, για να συμμετάσχει το ΚΚΕ σε μια τέτοια κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει ριζική στροφή, μια «τούμπα» όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά και σε «απαράδεκτους συμβιβασμούς» όσον αφορά στα λαϊκά συμφέροντα.Κάλεσε,δε, τους πολίτες να μην παραπλανηθούν από τη «μεταμφίεση» του πολιτικού συστήματος που θα επιχειρηθεί τις επόμενες ημέρες
 
Τέλος,σχετικά με το νέο μας απόκτημα στη βουλή,τη Χρυσή Αυγή,τί να πούμε ???!!!.
“Ελληνες…εξ-εγερθείτε ”!!!!!!
 
Εν κατακλείδι,η ψήφος του ελληνικού λαού κάθε άλλο παρά άτοπη ήταν στο βαθμό που δίνει την εντολή στο πολιτικό σύστημα να κάνει στροφή 180 μοιρών,τελειώνοντας τον ίδιο τον εαυτό του ως επιτελή της κρατικοδίαιτης διαπλοκής και μεταστροφής του στο αυτονόητο …τον υπηρέτη και εκπρόσωπο του ΛΑΟΥ .
 
Και λύνει τα χέρια στους πολιτικούς εκείνους που θα καταλάβουν ότι τους δίνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να ξεκινήσουν από σήμερα αγώνα για σύμπραξη με το ΛΑΟ, ξεκινώντας μία πορεία για ανάδειξη ενός πατριώτη εθνικού ηγέτη συνεπικουρούμενου από άξιους από όλο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα που θα οδηγήσουν τη χώρα αυτή έξω από τη λαίλαπα των μνημονίων και των εξαρτήσεων, αλλά και στην εσωτερική αναγέννηση θεσμών και αξιών.
 
Αλλιώς ο λαός δεν θα έχει παρά να ρισκάρει ξανά να μην χάσει τίποτα άλλο παρά τις αλυσίδες του!
 
0 Shares

Σχετικά άρθρα

8 Σχόλια

 1. Μερικοί δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί τον σεισμό από τα εκλογικά αποτελέσματα και πιάσανε τα site γρήγορα-γρήγορα να μας φρεσκάρουν τα μυαλά με αριστερομπουρδολογίες, απο κείνες που χρόνια μας ταϊζουν κάνοντας παράλληλα την “δουλειά” τους.Δυστυχώς γι αυτούς ο λαός αμφισβητεί τους πάντες και τα πάντα και όσο θα βαθαίνει η κρίση θα αποδίδει “τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι” και θα ‘ρθεί και η σειρά τους με την ώρα της.Οι πάντες κρινόμαστε κύριοι, σιωπήστε μην προκαλείτε την μήνην της κοινής λογικής. Συνεχίστε να υποστηρίζετε τους “ημετέρους” μέχρι την ώρα της κρίσης σας.

 2. Τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με φερέγγυα πρόσωπα που θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας, πρότεινε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

  «Προτείνω συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη, η οποία θα κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη» είπε και κάλεσε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης.

  Τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να έχει δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι βασικοί της στόχοι θα πρέπει να είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

  «Δεν διεκδικούμε τίποτα πέραν από την ικανοποίηση να έχουμε συμβάλλει στην έξοδο από την κρίση» κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

  ΥΓ: Γιωργο Γαβριλη βιαστηκαμε να πανηγυρισουμε, την εκανε την κουτσουκελα ο μπαρμπα Φωτης που θελει καρεκλιτσα με καθε τιμημα.

  1. Tί να κάνουμε, ζούμε την “εποχή της κωλοτούμπας”.Ο μπάρμπα-Φώτης πως θά ‘βλεπε διαφορετικά στα 70 ,υπουργική ή πρωθυπουργική καρέκλα;Είναι γλυκό το ποτό της αμαρτίας! Το κρίμα στο λαιμό όσων των ψήφισαν.Βέβαια θα μου πεις ,περίμενε λίγο κι άλλα άλογα θα μας βγουν “μουλάρια”.Έχουμε και την ατυχία να μην έχουμε “ηγέτες”.
   Πάντως διακινδυνεύω πρόβλεψη, ότι τελικά θα πάμε σε εκλογές γιατί ο Τσαρλς Νταλάρα, θέλει και Τσίπρα στην κυβέρνηση κι ο νοών,νοείτω.Είμαστε κυριολεκτικά “έρμαιο” στην βούληση ξένων συμφερόντων κι ο Θεός να μας φυλάξει από χειρότερα.Κορόιδο λαέ…

   1. Σιγά μη δεν βγάζατε το δηλητήριο σας κύριε Γεώργιε.Προκειμένου να κάθεται ο Αλέξης στη φωλιά του και να μουρμουρίζει και να καταριέται το Καπιταλισμό χωρίς να παίρνει κανένα ρίσκο ..ανέλαβε την ευθύνη …πήρε το ρίσκο…πήρε το σταυρό του και …πάει και εσείς του Κ.Κ.Ε κρυμμμένοι στη γωνιά σας το μόνο που θα κάνετε είναι να παρακαλείτε μήπως στην πορεία ο σταυρός είναι πολύ βαρύς για τον ώμο του και πέσει .. έτσι για να χαρεί λίγο και το Κ.Κ.Ε δηλαδή .ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΑΥΤΟ;Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ που κάποτε πήρε ένα άλλο σταυρό είταν μέλος του Κ.Κ.Ε;Απλά συνεργαζώμενος με την τότε ΕΔΑ είταν.Για συνέλθετε λίγο λοιπόν γιατί ο λαός κουράστηκε να ακούει “ξύλινα λόγια “και μπούρδες

    1. Σας έχω διαμηνύσει, ότι δεν πρέπει να με συγχέεται με τον Περισσό, αλλά εσείς για κάποιο λόγο επιμμένετε!Εάν έχετε απωθημένα εκεί πρέπει να απευθυνθείτε.Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω.Όσο για τον Τσίπρα, ας αποφασίσει τι θέλει να ξέρουμε κι εμείς τι να κάνουμε.Αγωνία περισσότερο εκφράζω παρά δυσπιστία!Και γι αυτό δεν ευθύνομαι εγώ, αλλά τα στελέχη του Σύριζα.Άλλα λέει ο Δραγασάκης, άλλα ο Στρατούλης, άλλα ο Παπαδημούλης, άλλα λέει κι άλλα γράφει στις επιστολές του ο Αλέξης.Μακάρι ν΄αποδειχθεί ο Ραφαέλ Κορέα της Ελλάδας!Τα περί μπουρδελογιών επιστρέφονται αυτολεξή στην πηγή τους.

     1. Κύριε Γιώργο προφανώς τα «ξύλινα λόγια και μπούρδες” δεν αφορούν εσάς προσωπικά.Αφορούν αυτούς που αντί να βρίσκονται μέσα στο “καπνό της μάχης” κάθονται στην άκρη αναμασώντας ένα παλαιοημερολογίτικο φρασεολόγιο και παρακαλάνε να την πατήσει με κάποιο τρόπο ο Τσίπρας για να σωθούν αυτοί.Και ξαναρωτάω ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΗΘΙΚΟ;
      Όσον αφορά τον Περισσό καλά θα κάνει να “ταρακουνηθεί”και να βρεθεί επιτέλους κάποιος να θέσει (γιατί όχι;) θέμα ηγεσίας .Ο κύριος Χαλβατζής κάτι πάει να κάνει.Θα δούμε. Προσωπικά να ξέρεις πάντως ότι σε εκτιμώ και γιαυτό ακριβώς γράφω εδώ και συζητώ μαζί σου και μη φοβάσαι κάποιοι (και ο Περισσός) παρακολουθούν τι λέμε

     2. Aγαπητέ Γ.Θ άστα να καίγονται…Ο λαός θα βρεί το βηματισμό του και δεν περιμένει κανέναν, βλέπε Ισλανδία και χρειαζόμαστε νέους στην πρώτη γραμμή κι έτσι θα γίνει.Τις προάλες, παραμονές εκλογών καθόμουν στο Βαθύ με διάφορους γνωστούς και φίλους και συζητούσαμε ότι στο Μεγανήσι θάναι πιο δύσκολα να δούμε αλλαγές στις εκλογές, ώσπου περάσανε δυό κορίτσια πάνω σε μια βέσπα και φωνάζανε στον κόσμο: “Προσέξτε τι θα ψηφίσετε”, δεν είμαι σε θέση να σου πω ηλικία, στα μάτια μου όμως ήταν η προσωποποίηση της ελπίδας και κατάλαβα πως η απαισιοδοξία μου δεν είχε βάση.Κι αυτό μου δίνει αρκετό κουράγιο, για την δεύτερη μάχη, εκείνη στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 3. Α μπράβο … τώρα συνεννοηθήκαμε…Με αυτά τα νεαρά κορίτσια πάνω στη βέσπα(όχι τα συγκεκριμένα) έχω την τύχη να έρχομαι σχεδόν σε καθημερινή επαφή και από αυτά παίρνω κουράγιο.Οσον αφορά το δεύτερο θέμα ,την τοπική αυτοδιοίκηση για να πω την αλήθεια το αντιμετώπιζα (κακώς βέβαια) λίγο χαλαρά το θέμα .Τέλος πάντων γιαυτό θα συζητήσουμε εν καιρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *