Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Αυγούστου 2021

To δεξί χέρι του Παπαδήμου: Μπορούμε να διαπραγματευτούμε το Μνημόνιο!

Μπορεί τόσο καιρό το οικονομικό επιτελείο να ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης του μνημονίου, ωστόσο το «δεξί χέρι» του Λουκά Παπαδήμου, ο οικονομικός του σύμβουλος καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC το ακριβώς αντίθετο: ότι υπάρχει περιθώριο!

Η δήλωση του κ. Χαρδούβελη αποκαλύπτει ότι οι ισχυρισμοί του είδους «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης», ήταν απλά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι και εκβιαστικό όπλο του οικονομικού επιτελείου προκειμένου να δικαιολογήσει τα μέτρα τα οποία- ακρίτως, ελάμβανε ενδίδοντας στις πιέσεις της τρόικας.

Ερωτήματα ταυτοχρόνως δημιουργεί το γεγονός ότι ο κ. Χαρδούβελης έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση χθες, μια ημέρα μετά τις εκλογές και το γνωστό σε όλους αποτέλεσμα. Μέχρι πρότινος, ποιούσε τη… νήσσα.

Σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο του Λ. Παπαδήμου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πάντα πίστευε ότι το πρόγραμμα ήταν πολύ σκληρό, πολύ γρήγορο, πως η χώρα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο.

Ο ίδιος θεωρεί ότι ευκολότερη λύση θα είναι η επέκταση του προγράμματος μέχρι το 2015, αφού όπως είπε η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος πιθανόν να μην είναι δυνατή το 2013. Ακόμα σημείωσε πως για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη, πρώτον θα «πρέπει να συμμαζευτούμε δημοσιονομικά και να σταματήσουμε να έχουμε πρωτογενή ελλείμματα». Δεύτερον να προχωρήσει αμέσως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι δηλώσεις συμβούλων- ανάλογης θέσης και «ειδικού βάρους»- ξένων πρωθυπουργών, έχουν γίνει πρωτοσέλιδα με πηχυαίους τίτλους.

ΠΗΓΗ : newpost.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : naftemporiki.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *