Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Ιουλίου 2021

Ένας τυφλός που διάβασε το μνημόνιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοινή δήλωση του Π. Κουρουμπλή και της H. Hansel:
«Είμαστε όλοι Έλληνες»

Ο Π. Κουρουμπλής, υποψήφιος βουλευτής Βʼ Αθηνών (ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ) και η γερμανίδα βουλευτής της Αριστεράς H. Hansel (Die Linke) που πρόσφατα δήλωσε από το βήμα της γερμανικής Βουλής ότι “είμαστε όλοι Έλληνες” προχώρησαν σήμερα στην ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Τα αποτελέσματα των επερχόμενων εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία θα είναι καθοριστικά για την εξέλιξη του ευρωπαϊκού μοντέλου. Το αίτημα αλλαγής των οικονομικών και πολιτικών επιλογών που υποστηρίζει το ευρωπαϊκό κατεστημένο, κάνει όλο και περισσότερο δυναμική την παρουσία του, από την πλευρά των λαών της Ευρώπης που αντιλαμβάνονται ότι πλέον δεν αποτελεί προτεραιότητα η διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά τα συμφέροντα των τραπεζών και των κάθε λογής κερδοσκόπων.
Στην Ελλάδα οι πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν τη μνημονιακή πολιτική που της έχει επιβληθεί, επαναλαμβάνουν εμονικά ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, ότι αν δεν υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των δανειστών θα καταστραφούμε και θα απομονωθούμε από την Ευρώπη. Εμείς ανταπαντάμε ότι σε όλη την Ευρώπη, ακόμα και στη Γερμανία που θεωρείται ο σκληρός πυρήνας υποστήριξης των πολιτικών λιτότητας, οι φωνές που υποστηρίζουν την άμεση αλλαγή του οικονομικού μοντέλου που ακολουθείται αθροίζονται και δυναμώνουν. Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που υποστηρίζουν μία Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζών είναι έτοιμες να εργαστούν συλλογικά για την αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για τον απευθείας δανεισμό των κρατών με το ίδιο επιτόκιο που μέχρι σήμερα η ΕΚΤ δάνειζε τις τράπεζες, για την έκδοση ευρωομολόγου, για τη σύνδεση των δανείων με ρήτρα ανάπτυξης, για την έμπρακτη υποστήριξη της ανάπτυξης των δοκιμαζόμενων οικονομιών των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, για να αντικαταστήσει η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη το νεοφιλελεύθερο δόγμα “όλοι εναντίων όλων”.
Το ευρωπαϊκό όραμα πρέπει να παραμείνει ζωντανό και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι η δύναμη που θέτει τη διασφάλισή του ως πρώτο στόχο».

Πολιτικό Γραφείο

Παναγιώτη Κουρουμπλή
Υποψήφιου Βουλευτή Β΄ Αθηνών
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Γραφείο Τύπου
Τηλ:210.3624620
Νίκης & Απόλλωνος 1
Τηλ: 210.3244711

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Μεγάλη συμμετοχή φορέων στη σύσκεψη για τον Τουρισμό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 2 Μαρτίου  2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού                    49100, Κέρκυρα                                         Τηλ: […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *