Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Αυγούστου 2021

Από τον Στάλιν και τον Ζαχαριάδη στον Κιμ Σουνγκ Ιλ και … Α.Παπαρήγα, τέλος;

Σεισμικά αποτελέσματα φαίνεται ότι θα έχει το αποτέλεσμα της Κυριακής, όχι τόσο στο ΠΑΣΟΚ ή στη ΝΔ που είναι πλέον βέβαιο ότι δεν θα επιτευχθεί ο βασικός εκλογικός τους στόχος να ξεπεράσουν το 50% των ψήφων, αλλά στο … ΚΚΕ, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που φέρουν το ΚΚΕ τέταρτο κόμμα. Σημεία ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει; Δεν ξέρουμε, αλλά πλέον η ηγεσία της Α.Παπαρήγα, δείχνει να έχει τεθεί υπό σοβαρή αμφισβήτηση.

Η εσωκομματική αμφισβήτηση της Αλέκας Παπαρήγα δεν είναι βέβαια κάτι το νέο, υποβόσκει εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, αλλά πλέον η απόρριψη της πρότασης Τσίπρα για συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια αριστερή κυβέρνηση και ο τρόπος που έγινε αυτή η απόρριψη, που επί της ουσίας στήριξε τις δυνάμεις του Μνημονίου το ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχει αυξήσει την δυσαρέσκεια για την Α.Παπαρήγα.

Ηγετικά στελέχη όπως ο Θ.Παφίλης, αλλά και η πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής έχουν θέσει εδώ και καιρό θέμα αποτελεσματικότητας των επιλογών της ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ.

Η επιστροφή των φαντασμάτων στον Περισσό, όπως η αποκατάσταση του σφαγέα Στάλιν, δεν έχει γίνει χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις, οι οποίες όμως δεν βγήκαν από τον «σφραγισμένο» Περισσό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έπαψαν να υπάρχουν.

Ακόμα και η αποκατάσταση του σταλινικού πρώην ηγέτη του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη που ευθύνεται για την σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων κατά τον Εμφύλιο (από την τελετή “αποκατάστασης” είναι και η φωτό της α’σελίδας) έγινε περισσότερο στο πλαίσιο “βορειοκορεατοποίησης” δηλαδή απομόνωσης του κόμματος από τα “αστικά” μικρόβια, παρά οτιδήποτε άλλο.

Η διαφοροποίηση του υιού Χαλβατζή πρόσφατα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Οι ακραίες θέσεις της Α.Παπαρήγα που άνετα θα μπορούσαν να αποτελέσουν υλικό για σατιρική επιθεώρηση («Δεν θέλουμε να υπάρχει καμία κυβέρνηση», «Λέμε όχι σε συμμετοχή μας σε κυβέρνηση γιατί ο λαός δεν θα μπορεί να διαδηλώνει», «Έχουμε πόλεμο» και άλλα τέτοια) βρίσκονται μακριά από αυτά που πιστεύει ένα μεγάλο τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ, αλλά οι θέσεις αυτές είναι πολύ βολικές για τα κόμματα του Μνημονίου που χρησιμοποιούν το ΚΚΕ ως “σφουγγάρι” της δυσαρέσκειας τμημάτων των πολιτών.

Στέλεχος του κόμματος μιλώντας στο defencenet.gr σημείωνε ότι «Το ζήτημα της ηγεσίας και της γενικότερης γραμμής του κόμματος είναι πολύ σοβαρό για να μπορέσουμε να το αναλύσουμε με δύο κουβέντες. Ίσως οι εποχές θέλουν κάποια άλλα πράγματα, αλλά αυτά αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στους κόλπους του κόμματος».

Η Α.Παπαρήγα, ακολουθώντας ανάλογη γραμμή με το άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος, τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή («Μόνοι εναντίον όλων») είναι ελάχιστα ελκυστική για μεγάλες μάζες ψηφοφόρων.

Το 8,5% των περασμένων εκλογών θα μπορούσε να είναι διπλάσιο σήμερα αν ο Περισσός έμοιαζε περισσότερο σε ένα σύγχρονο κόμμα, παρά στην ευρωπαϊκή έκδοση του ΚΚΛΔΒΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Λαϊκής Δημοκρατίας Βορείου Κορέας).

Άλλωστε ήταν και το μοναδικό κόμμα της Ευρώπης που έστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα όταν πέθανε ο «λαοπρόβλητος ηγέτης» της Βορείου Κορέας, Κιμ Σουνγκ Ιλ.

Την Κυριακή, αν το ΚΚΕ δει την «πλάτη» του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την, κατά τα άλλα συμπαθή, Αλέκα. Αν όχι, οι εξελίξεις μπορεί να αναβληθούν, αλλά όχι να αποτραπούν…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *