Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουνίου 2021

Ο Δήμος Μεγανησίου καταθέτει Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 πρέπει να καταθέσουν οι δήμοι όλης της χώρας  μέχρι τις 8 Μαΐου σύμφωνα με νέα Εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο αποτύπωσης των ορίων και δεσμεύσεων της γενικής κυβέρνησης ως προς τα έσοδα και τις δαπάνες, μέσω της κατάρτισης πολυετών προϋπολογισμών, έχει εισαχθεί με το ν.3871/2010 η υποχρέωση κατάρτισης Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής  (ΜΠΔΣ) . Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής περιλαμβάνει τους στόχους για τη γενική κυβέρνηση, τις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προβλέψεις που καλύπτουν περίοδο τεσσάρων ετών πέραν της τρέχουσας περιόδου και εξυπηρετεί την επίτευξη των δημοσιονομικών δεσμεύσεων καθώς και την ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών της οικονομίας.

Οι στόχοι και οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο ΜΠΔΣ αφορούν και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το ΜΠΔΣ 2013-2016 θα περιλαμβάνει την περιγραφή των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων των δύο προηγούμενων ετών (2010-2011), καθώς και τις προβλέψεις των δημοσιονομικών προοπτικών για α) το τρέχον έτος (2012) β) το έτος προϋπολογισμού (2013) και γ) τα τρία επόμενα έτη (2014-2016).

Προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία οι υπόχρεοι φορείς είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν τους Πίνακες του Παραρτήματος που τους αφορούν και να τους αποστείλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο θα τους ομαδοποιήσει σε ενοποιημένο πίνακα των εποπτευόμενων φορέων, τον οποίο θα αποστείλει στο Υπουργείο Οικονομικών.

Οι πίνακες θα αποσταλούν ταχυδρομικά με έγγραφο αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική μέχρι την Τετάρτη 9 Μάιου 2012.

Κατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής  2013-2016

ΠΗΓΗ : ΥΠΕΣ

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *