Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2021

Η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Λευκάδα προχθές

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 29 Απριλίου το βράδυ στη Κεντρική πλατεία της Λευκάδας η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ,στην οποία μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Λευκάδας.

Σε αυτή χαιρέτισε η Δέσποινα Σπανού υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, καλώντας τους πολίτες να στείλουν με τη ψήφο τους στις εκλογές της 6Ης  Μαΐου  ένα συντριπτικό μήνυμα ήττας ,στα δύο κόμματα του μνημονίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και προέβλεψε ριζική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας από την 7η Μαΐου.

Παρουσίασε τις θέσεις για την καταγγελία των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης και την ανάγκη με τον αγώνα του λαού να φύγει από τη χώρα μας η τρόικα του ΔΝΤ ,ΕΕ και ΕΚΤ.

Η Βεατρίκη Αραβανή κάλεσε τους νέους και τις νέες να ψηφίσουν το Σύριζα ,να γυρίσουν την πλάτη στο λευκό και το άκυρο που βοηθούν τα μνημονιακά κόμματα. Αναφέρθηκε στα προβλήματα μεταφοράς των μαθητών της Λευκάδας και των απλήρωτων εργαζομένων στις δομές της πρόνοιας που κατεδαφίζονται με τα μνημόνια.

Ο  Κυριάκος Κονιδάρης αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς και παρουσίασε τις προτάσεις του Σύριζα για το τραπεζικό σύστημα, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καθώς και  την ανάγκη διαγραφής του χρέους .

Έδωκε παραδείγματα για την αποτελεσματικότητα των ενωτικών αγώνων, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της ΕΥΔΑΠ στη Λευκάδα.

Τέλος ο Θανάσης Καλαφάτης ανάλυσε τη σχέση του χρέους της χώρας, με την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και την συστημική κρίση της Ευρωζώνης.

Εξήγησε τις ευθύνες των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας ,υποστήριξε ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορεί ν’ ανατρέψουν την πολιτική τους και τα μνημόνια  και τέλος κάλεσε τους πολίτες της Λευκάδας να υπερψηφίσουν το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

 

 Λευκάδα 30/4/2012

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *