Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Τα “τρύπια” οικονομικά των ΟΤΑ στο στόχαστρο της τρόικας

«Τρύπα» 400 εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά των δήμων εντόπισε η τρόικα, που από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση ενόψει της εκταμίευσης της τέταρτης δόσης του δανείου τον Μάρτιο.

Την ίδια ώρα τα σενάρια περί χρεοκοπίας της Ελλάδας συνεχίζονται με τον Εκόνομιστ να διαπιστώνει καθυστερήσεις στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Τα οικονομικά στοιχεία της γενικής κυβέρνησης αποτελούν μεγάλο «αγκάθι» αυτή τη στιγμή καθώς μπορεί ο τακτικός προϋπολογισμός να είναι εντός στόχων, αλλά οι υπόλοιποι φορείς του Δημοσίου και κυρίως οι δήμοι φαίνεται πως δεν μπορούν να σταματήσουν να παράγουν ελλείμματα.

Στις συζητήσεις που θα έχουν υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας με τους υπουργούς αυτήν την εβδομάδα προεξέχουσα θέση έχουν και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να πιέζει για νέα μέτρα που θα οδηγούν ακόμα και σε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι συζητήσεις ς για τα μέτρα ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να εφαρμοστούν μεταξύ 2011 και 2014.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. O κόσμος πρέπει να προετοιμάζετε για το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας διότι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος ήταν και παραμένει άλυτο.Μην επαναπαύεστε στις δηλώσεις περί του αντιθέτου της κυβέρνησης.Όταν ακούτε από κυβερνητικά χείλη δεν γίνετε,θεωρείστε το κάτι περισσότερο από βέβαιο.Χρεοκοπία ή αναδιάρθρωση του χρέους θα πάρει 6 μήνες χωρίς κανονική τροφοδοσία της αγοράς με τις διαπραγματεύσεις με τούς δανειστές αυτό σημαίνει πείνα για όποιους δεν προνοήσουν να έχουν λίγα χρήματα και τρόφιμα σπίτι τους.Προνοείστε και ποτέ μην γίνει…Πάντως οι του εξωτερικού το έχουν βέβαιο,αλλά και όποιος έχει τελειώσει πρώτο έτος οικονομικών σπουδών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights