Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Δεκεμβρίου 2021

Επίσκεψη Βεργίνη σε Κάλαμο, Καστό

Επίσκεψη στα δυο όμορφα μικρά νησιά του Δήμου μας, Κάλαμο και Καστό, πραγματοποίησε την Παρασκευή 27/4/2012 ο υποψήφιος βουλευτής Λευκάδας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Ξενοφών Βεργίνης.

 Ο κύριος Βεργίνης, κατά την άφιξή του στον Κάλαμο, βρέθηκε με κατοίκους του νησιού, οι οποίοι του έθεσαν τα προβλήματα τους σχετικά με τις συγκοινωνίες, την έλλειψη μόνιμου γιατρού, την αναγκαία συντήρηση και επισκευή δρόμων αλλά και την έλλειψη δρομολογίων του ΚΤΕΛ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από το Μύτικα στη Λευκάδα. Μεγάλη έμφαση,  δόθηκε στο χρηματικό απόθεμα των 1.400.000 ευρώ  που είχε η Κοινότητα πριν τον Καλλικράτη και είχε  αποφασιστεί στο Δ.Σ να διατεθούν στον Κάλαμο. Συζήτηση έγινε, επίσης, και για το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών. Πρόσθετα, οι κάτοικοι εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη ενημέρωσης των όσων αποφασίζονται για τον νησί, από τους υπεύθυνους του Δήμου και ειδικότερα από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο κ. Σιώλο,  το τοπικό συμβούλιο και τον κ. Δήμαρχο.

 Ο κ. Βεργίνης άκουσε με προσοχή τους κατοίκους και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους, λόγω  Καλλικράτη και επομένως ενιαίου προϋπολογισμού του Δήμου, τα χρήματα δεν έχουν διατεθεί στον Κάλαμο. Επεσήμανε τις ενστάσεις που είχε κάνει ο ίδιος επανειλημμένα για αυτό το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως επίσης και για τις ιχθυοκαλλιέργειες, όπου είχε προειδοποιήσει τη Δημοτική Αρχή ότι η Περιφέρεια σκόπευε να υπογράψει χαρτί, το οποίο θα επέτρεπε την δημιουργία ιχθυοκαλλιεργειών στα δύο νησιά. Ακόμη, συμβούλευσε τους κατοίκους να ζητήσουν έντονα από τον κ. Σιώλο και από το τοπικό συμβούλιο να τους ενημερώνει για τις αποφάσεις που παίρνονται για τον Κάλαμο και υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί ξανά το νησί σύντομα. Τέλος, διαβεβαίωσε πως θα είναι στη διάθεση των κατοίκων, ώστε να βοηθήσει όσο μπορεί για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

 Αργότερα την ίδια ημέρα, ο κ. Βεργίνης επισκέφθηκε τον Καστό, όπου συναντήθηκε με κατοίκους του χωριού. Τα προβλήματα που έθεσαν εκεί οι κάτοικοι ήταν παρόμοια, καθώς τα δύο νησιά λειτουργούν υπό το ίδιο καθεστώς. Η δυσκολία μετακίνησης, όμως, από τον Καστό είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς το νησί βρίσκεται πιο μακριά από τον Μύτικα. Οι κάτοικοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τα ποσό των περίπου 480.000 ευρώ, παρόμοια περίπτωση όπως εκείνης του Καλάμου και για τις ιχθυοκαλλιέργειες αλλά και τα ερωτήματά τους σχετικά με την γενικότερη κατάσταση της χώρας και το μέλλον του τόπου.

 Με ενδιαφέρον άκουσε τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς ο υποψηφίους βουλευτής, που δεν δίστασε, ως οικονομολόγος, καθηγητής και πολιτικός να εκφράσει τις απόψεις του σχετικά με τα δύσκολα ζητήματα που απασχολούν όλους μας και ιδιαίτερα τους κατοίκους του μικρού νησιού. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του που οι κάτοικοι είναι ενημερωμένοι για τα θέματα του Καστού και υποσχέθηκε πως είτε εκλεγεί είτε όχι, θα κάνει ό,τι μπορεί από τη θέση που θα βρίσκεται, ώστε ο Καστός να έχει μια καλύτερη τύχη στο μέλλον.

 

Από το Πολιτικό γραφείο

Υποψηφ.Βουλευτή ΝΔ

 κ.Βεργίνη Ξενοφώντα

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *