Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2022

“Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απωλέσαι”

του Λ. Π. Κατωπόδη

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα μέχρι τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαϊου. Τα κόμματα βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, για τηνόσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκλογική τους επιτυχία. Ο λαός οργισμένος και θυμωμένος, δικαιολογημένα, καλείται να αποφασίσει ελεύθερα και δημοκρατικά και να κάνει τηνεπιλογή του σε κόμματα και υποψηφίους.

Τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας, είναι σε μεγάλη συρίκνωση.Με δική τους αποκλειστικά ευθύνη, τα ποσοστά τους (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις), έχουν πετύχει μη αναμενόμενο αρνητικό ρεκόρ, τόσο πανελλήνια όσο και στη Λευκάδα ( σύμφωνα πάντα με τις τοπικές μετρήσεις).Και ενώ αυτά συμβαίνουν, τα ίδια τα τέως μεγάλα κόμματα εξουσίας,φαίνεται να μην βλέπουν, να μην ακούν και να μην αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους, λες και βρίσκονται και δρούν σε άλλη χώρα.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά, όταν βλέπει κανείς τους τρεις υποψηφίους των κομμάτων αυτών για το Νομό Λευκάδας, να πραγματοποιεί ο καθένας απ΄αυτούς ξεχωριστές προεκλογικές συγκεντρώσεις για τους ετεροδημότες της Αθήνας!!!!!!! Δηλαδή, διαφορετικό προεκλογικό λόγο και διαφορετικά πολιτικά επιχειρήματα έχει να απευθύνει ο καθένας υποψήφιος των κομμάτων αυτών στους ψηφοφόρους του,στις ξεχωριστές συγκεντρώσεις που οργανώνει;

Γιατί εγώ τουλάχιστον, δεν θυμάμαι να έχει συμβεί κάτι ανάλογο από τους υποψηφίους της Λευκάδας, από τη μεταπολίτευση και μετά.Τι να υποθέσει κανείς; Ενδοκομματική, απαράδεκτη βεβαίως, αντιπαλότητα; Πολιτική ανοησία; Καταθλιπτικά εκλογικά φαινόμενα; Πείραγμα ίσως του νωτιαίου μυελού, λόγω ηττοπάθειας που τους έχει καταλάβει; Ψυχανεμίζονται ίσως αλλαγή σελίδας στο πολιτικό και κυβερνητικό σκηνικό;

Τι συμβαίνει απ΄όλα αυτά; Οτι πάντως και να να ισχύει από τα παραπάνω,ένα είναι βέβαιο: Οτι οι υποψήφιοι των τέως μεγάλων κομμάτων, με την παραπάνω ατυχή και απαράδεκτη προεκλογική επιλογή τους, αποφάσισαν μάλλον να επισπεύσουν τον πολιτικό αυτοχειριασμό τους. Φαίνεται ότι έχει γίνει πλέον συνείδηση και σ΄ αυτούς, ότι από την Ανατολή θα αρχίσει πολύ γρήγορα να ξεπροβάλει ένας άλλος, πολύχρωμος ασφαλώς, ήλιος, πάνω από τη χώρα. Σε κάθε ομως περίπτωση, ο καθένας βλέποντας όλες τις παραπάνω θλιβερές πρακτικές των κυρίων υποψηφίων, δικαιούται να αναφωνήσει προς τους διευθύνοντας και κατευθύνοντας τους υποψηφίους των δύο αυτών κομμάτων στη Λευκάδα:

Κύριοι, “Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απωλέσαι”.

Λευτέρης Π. Κατωπόδης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Δεν είναι τόσο απλό και επιφανειακό το θέμα κύριε Λευτέρη.Η Μωρία η δική τους λίγο πριν πάρουν την οδό της Απώλειας δεν είναι μία απλή χαζομάρα που αφορά μόνο αυτούς .Η Μωρία τους είναι καταστροφική για αυτόν τον δυσμοιρο λαό που όλοι τον επικαλούνται.Αυτοί αύριο η μεθαύριο μπορεί να χαθούν ο λαός όμως (ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος) τι θα απογίνει;)
    Είναι πάντως για γέλια και για κλάματα τα τρία μεγαλύτερα κόμματα που υπήρχαν μέχρι τώρα στη βουλή.Η Ν.Δ μου θυμίζει κακομαθημένο μπόμπιρα που θέλει τα παιγνιδάκια του…Σέλω αυτοδυναμία …Σέλω Αυτοδυναμία….Το ΠΑΣΟΚ εντάξει ..αυτό συμβιβάζεται με μια συγκυβέρνηση (Τι άλλο να κάνει άλλωστε;) Το δε Κ. Κ. Ε.. ε .αυτό Δοξάστετο .. ένα είναι..,το Άλφα και το Ωμέγα και το Αλάθητο ποιοι άραγε είναι αυτοί οι παρακατιανοί που ζητάνε λέει (άκουσον ..άκουσον) συνεργασία της Αριστεράς ;αφού εμείς είμαστε και κανένας άλλος εκτός από εμάς δεν υπάρχει.
    Φταίω εγώ μετά να φωνάξω …,.ΦΡΟΣΩ ΤΟ ΔΙΚΑΝΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *