Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2022

«e-Meganisi: Καινοτόμο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Τουριστικού Προϊόντος Δήμου Μεγανησίου» – Η Απόφαση της Περιφέρειας

Πρώτα απορρίφθηκε, μετά … “έκλεισε”. Μόνο το … “περίπτερο” ήταν Οk!

Τα παρακάτω βασίζονται σε μέχρι τώρα αναρτημένα στοιχεία (έγγραφα) στο διαδίκτυο (“ΔΙΑΥΓΕΙΑ”).

Απορρίφθηκε (από τον Φεβρουάριο 2012) η αίτηση Χρηματοδότησης /ένταξη της Πράξης “e-Meganisi: Καινοτόμο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Τουριστικού Προϊόντος Δήμου Μεγανησίου”, σύμφωνα με το έγγραφο 2124 (Π.Ε) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που είναι αναρτημένο στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (εδώ). Φορέας της πρότασης ο Δήμος Λευκάδας.

H δράση (όπως αναφέρεται στο «Απόσπασμα από το πρακτικό της αρ. 34/11 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας, ΑΔΑ: 457ΛΩΛΙ-ΑΥ2) έχει ως στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών του Δήμου Μεγανησίου σχετικά με τις τουριστικές υποδομές, τους τουριστικούς, περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς πόρους και γενικά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την πλοήγηση τους στην περιοχή.

Απόσπασμα από “Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Λευκάδας 2012-2014”

Πρόκειται, όπως είδατε παραπάνω, για μια καινοτόμο εφαρμογή η οποία θα χρησιμοποιείται μέσω έξυπνων φορητών συσκευών χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεση στο διαδίκτυο.

Με το εν λόγω έργο αναπτύσσεται και υλοποιείται ψηφιακή εφαρμογή πλοήγησης και εξερεύνησης του Μεγανησίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν για όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που επιθυμούν αλλά και να οργανώσουν τις καθημερινές μετακινήσεις τους αφού η εν λόγω εφαρμογή θα τους ενημερώνει για την πιο σύντομη διαδρομή ώστε να επισκεφθούν αξιοθέατα, παραλίες, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους κ.α. κατά τη διάρκεια διαμονής τους, μέσω του προσωποποιημένου προγράμματος περιήγησης.

Οι λόγοι μη χρηματοδότησης της Πράξης που θα αποτελούσε ένα χρήσιμο εργαλείο, με πολλά οφέλη που θα ακολουθούσαν και που θα είχαν θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη του νησιού λόγω της καινοτομίας του («e-Meganisi: Καινοτόμο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Τουριστικού Προϊόντος Δήμου Μεγανησίου» είναι το όνομα της Πράξης)) απορρίφθηκε αρχικά για τους παρακάτω λόγους (Απόφαση Περιφ. Ιονίων Νήσων, ΑΔΑ: ΒΟΖΑ7ΛΕ-ΥΒΔ) που αξίζει να τους δει κανείς, αφού φαίνεται ότι όλο το βάρος των κριτηρίων σήκωσε το … “περίπτερο” που ήταν το μόνο που “έκατσε κάτω από τη μπάρα”.

Σημειώνουμε ότι με αναγραφόμενη ημερομηνία στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” 17/2/2012 αλλά με ημερομηνία στο ίδιο έγγραφο  22/2/2012, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με Απόφασή της στο ορθό (απόσπασμα παρακάτω. Ολόκληρο το έγγραφο εδώ), αποφάσισε το “κλείσιμο” της Πράξης (μαζί με άλλες άλλων φορέων υλοποίησης, 24 συνολικά) λόγω της αρνητικής τους αξιολόγησης με την επισήμανση ότι χρήζουν “σημαντικών αλλαγών και βελτιώσεων”.

Στη διπλωματική γλώσσα της Περιφέρειας ξέρουμε όλοι τι σημαίνει αυτό και επί το λαϊκότερον. Ας ελπίσουμε  επόμενος  χειρισμός του θέματος (εφόσον υπάρξει και δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής αν έχει γίνει κάτι μέχρι τώρα) για ένα τόσο σοβαρό εργαλείο να γίνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε η νέα βελτιωμένη πρόταση να μην περιοριστεί στο … “περίπτερο” και η βελτίωσή της στην … ανανέωσή του. Άλλο πράμα οι τουριστικές εκθέσεις, άλλο τα Προγράμματα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Διάβημα του βουλευτή Λευκάδας κ. Θ. Σολδάτου και 12 συναδέλφων του για την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων

Την αντίθεσή του, για  την ενδεχόμενη ρύθμιση να ενταχθούν υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ, οι έχοντες εμπορική δραστηριότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.