Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Από την εκδήλωση του Ξ.Βεργίνη στην Αθήνα

 

Ο μεστός πολιτικός αλλά και ανθρώπινος λόγος του κ. Βεργίνη καθήλωσε κυριολεκτικά το πολυπληθές ακροατήριο στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ η προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου Βουλευτή Λευκάδας με τη Νεα Δημοκρατία κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα.

Μια μεγάλη συγκέντρωση που έδωσαν το παρών αρκετές εκατοντάδες Λευκαδίτες της Αθήνας με εξέχουσες προσωπικότητες από κλάδους και φορείς.

Ο μεστός πολιτικός αλλά και ανθρώπινος λόγος του κ. Βεργίνη καθήλωσε κυριολεκτικά το ακροατήριο. Είναι χαρακτηριστικό δε, πως στο τέλος της εκδήλωσης ο κόσμος δεν έλεγε να φύγει…

Ο κ. Βεργίνης εντυπωσιασμένος από την αθρόα προσέλευση του κόσμου εξέφρασε συγκινημένος τις θερμές του ευχαριστίες.

Στην ομιλία του στάθηκε κυρίως στην σημασία αλλά και στο νόημα των εκλογών τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. “Στις εκλογές αυτές οι πολίτες θα εκφράσουν το θυμό τους και την απογοήτευσή τους ή θα κοιτάξουν τις προοπτικές που υπάρχουν για την επόμενη μέρα; Οι ίδιοι θα δώσουν τις απαντήσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεργίνης και συνέχισε: 

“Εγώ μιλάω μέχρι το Σάββατο. Την Κυριακή μιλούν οι πολίτες και θα έχουν την ευθύνη του λόγου τους. Η ελεύθερη επιλογή στην ψήφο είναι προσωπικό δικαίωμα των πολιτών αλλά το τί θ’ ακολουθήσει, ακυβερνησία ή όχι, είναι θέμα εθνικής ευθύνης. Μπροστά στο εθνικό συμφέρον, θεωρώ πως πρέπει να υποχωρεί το προσωπικό αλλά και το αχαλίνωτο κομματικό συμφέρον”.

Στην συνέχεια ο κ. Βεργίνης αναφέρθηκε στην οικονομία. Για την κατάσταση που βρίσκεται και πως μπορεί αυτή να βγει από την κρίση.

“Δεν φταίνε μόνο τα γενικά κυβερνητικά μέτρα” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βεργίνης “αλλά και το αποτέλεσμα τοπικών φορέων που είναι υπεύθυνοι για την λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και μέτρων για την διαχείριση και αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων σε επίπεδο νομού και δήμων”. 

Πώς αυτό μπορεί να υλοποιηθεί στη Λευκάδα;

“Σε επίπεδο γεωργικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής, σε επίπεδο τουριστικών δυνατοτήτων αλλά και συνεργασιών με τους διακινητές και μεταφορείς στη βάση συμβολαιακών πράξεων”.

Ο κ. Βεργίνης αναφέρθηκε επίσης στις δυνατότητες του νομού μας με βάση τα διαπεριφερειακά έργα αλλά και τα έργα υποδομών εσωτερικά με προσθήκη την εκμετάλλευση εξόρυξης ορυκτού πλούτου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) στις ΑΟΖ όπου ο τόπος μπορεί να εκμεταλλευθεί τα αντισταθμιστικά οφέλη.

Έκανε λόγο επίσης για την συλλογική ευθύνη και συνεργασία που πρέπει να έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, χωρίς διακρίσεις για το καλό του νομού μας. Σε επίπεδο αγροτών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εμπόρων, ξενοδόχων και αλιέων.

“Με επέλεξε ο αρχηγός της παράταξής μας, ο κ. Σαμαράς που είχα μαθητή και ο οποίος μου εμπιστεύθηκε από την αρχή την Γραμματεία Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας αλλά επίσης και την στενή συνεργασία για την απλοποίηση και συγκεκριμενοποίηση μέτρων οικονομικής πολιτικής για αύξηση επενδύσεων και αξιοποίηση κοινοτικών πόρων ιδιαίτερα στην ύπαιθρο” ανέφερε στην συνέχεια της ομιλίας του ο κ Βεργίνης.

Στο τέλος της ομιλίας του ωστόσο δεν παρέλειψε να ζητήσει συγνώμη από τους παρευρισκόμενους με παράκληση του ιδίου να μεταφερθεί παραπέρα για λάθη και παραλείψεις τόσο του ίδιου όσο και των συνεργατών του. Υποσχέθηκε, ότι θα είναι “πάντα δίπλα στον πολίτη, πάντα δίπλα στον άνθρωπο”.

Από το Πολιτικό Γραφείο

Υποψηφ.Βουλευτή ΝΔ

 κ. Ξενοφώντα Βεργίνη

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights