Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Π.Κουρουμπλής,ο “τυφλός” που διάβασε το μνημόνιο

Επιβάλλουν πρόστιμο στην Ανάπτυξη

Ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας με το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του AΝΤ1 μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Αυτοί που διάβασαν το 2ο Μνημόνιο, συνειδητά απέκρυψαν από τον ελληνικό λαό ότι το επιτόκιο των δανείων που έλαβε η χώρα μας είναι κυμαινόμενο και όχι σταθερό.

Επίσης αν συνυπολογιστούν όλες οι ρήτρες στη βάση των οποίων υπολογίζεται το επιτόκιο από το ΔΝΤ τότε αυτό δεν είναι 3,15% αλλά πολύ κοντά στο 4% , ενώ μία προβλεπόμενη βελτίωση της ανάπτυξης στη διεθνή οικονομία θα είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξησή του.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ισχυρό είναι το ενδεχόμενο το έτος 2013 το επιτόκιο να ανέλθει στο 5% περίπου. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι οι δανειστές επέβαλαν στη Συγκυβέρνηση όρους απόλυτης τοκογλυφίας, δηλαδή πρόστιμο στην Ανάπτυξη, που θα έχει ως συνέπεια την καθήλωσή της».
Για αυτούς που δεν διάβασαν το 2ο μνημόνιο και χρησιμοποιούν το ίδιο επιχείρημα περί δήθεν ευνοϊκού δανείου, ο κ. Π. Κουρουμπλής τόνισε ότι φέρουν και αυτοί βαρύτατες ευθύνες, λέγοντας ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights