Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2022

Μον. αφαλάτωσης: απλοποίηση διαδικασιών για το Αιγαίο


Οι διαδικασίες για την εγκατάσταση και τη λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης στα νησιά του Αιγαίου, απλοποιούνται βάσει τροπολογίας-προσθήκης στο νομοσχέδιο για τη Βιοποικιλότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το «Το Βήμα», το Υπουργείο Περιβάλλοντος κατέθεσε την τροπολογία στη Βουλή την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Μετά τη ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου δεν θα απαιτείται οικοδομική άδεια για την εγκατάσταση και λειτουργία των μονάδων.

Θα απαιτείται όμως έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας.

Για να πάρουν την έγκριση θα πρέπει η ημερήσια παραγωγή τους να μην υπερβαίνει τα 1.500 κυβικά μέτρα νερού την ημέρα και η εγκατεστημένη ηλεκτρική ισχύ τους να μην ξεπερνά τα 300 KW.

Το αφαλατωμένο νερό θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την αντιμετώπιση των υδρευτικών αναγκών του οικείου ΟΤΑ.

Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν μόνο τις μονάδες αφαλάτωσης που εγκαθιστά, λειτουργεί ή αναθέτει την εγκατάσταση και λειτουργία τους , η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΠΗΓΗ: econews

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Μήπως επί τη ευκαιρία θα πρέπει να σκεπτόμαστε και για τον Δήμο Μεγανησίου την περίπτωση της αφαλάτωσης; Θα μου πείτε, αυτό μας έλειπε; Οχι βέβαια.Αλλά να, κάποτε θα πρέπει να μπαίνουν στόχοι σοβαροί και δομικοί, με την ελπίδα ότι κάποτε θα πραγματοποιηθεί κάτι. Εξ άλλου νέα και αδέσμευτα μυαλά υπάρχουν αρκετά.
    Τώρα που το θυμήθηκα.Κάποτε ρώτησα για το Δημαρχείο.Υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *