Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Σεπτεμβρίου 2023

Εργατική πρωτομαγιά, όλοι στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ  10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ  ΑΗ ΜΗΝΑ

Η 1η Μάη είναι η μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και που η παγκόσμια εργατική τάξη διατρανώνει την απόφαση της να συνεχίσει την ηρωική της πορεία ως το τέλος, ως τη νίκη.

Tο σύστημα της εκμετάλλευσης χτυπάει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, την νεολαία, καταστρέφει πρώτα απ’ όλα τη βασική παραγωγική δύναμη, τον άνθρωπο. Οι απολύσεις, το κλείσιμο εργοστασίων, η μαζική φτώχεια, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση. Καμία υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι σε αυτήν τη βαρβαρότητα. Με αυτήν την απόφαση τιμάμε τη φετινή πρωτομαγιά.

Μπορούμε να ζήσουμε καλυτέρα χωρίς φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, γιατί παράγουμε όλο τον πλούτο και μας ανήκει. Γι’ αυτό πρέπει:

  • Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για κλαδικές Συμβάσεις που θα εμποδίζουν τη σφαγή στα μεροκάματα και τους μισθούς και η οργανωμένη αντίθεση στα χαράτσια και τη φοροληστεία, με αίτημα την κατάργησή τους.
  • Να επεκταθεί η λαϊκή ανυπακοή στις πληρωμές των γονιών για να λειτουργήσουν τα σχολεία, των ασθενών για να εξεταστούν στα νοσοκομεία.
  • Να υπάρξει ισχυρό πλέγμα με μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ώστε να πάρουν ανάσα, να μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση.
  • Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα για το τσάκισμα των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας από την απληστία των εργοδοτών που τα θέλουν να δουλεύουν για 400 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία με απεργία πάνω από έξι μήνες μας δείχνουν το δρόμο!

Σήμερα δεν αρκεί η αγανάκτηση. Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, που θα έχουν ξεκάθαρο ότι για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χάσουν οι μεγαλοεργοδότες. Αγώνες που θα ανεβάζουν την απαιτητικότητα των εργαζομένων για μία αξιοπρεπή ζωή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τον πλούτο που παράγουν. Χρειάζεται σύγκρουση με τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που σέρνουν συνεχώς στα τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου τους εργαζόμενους. Η δράση των ταξικών δυνάμεων, με μπροστάρη το ΠΑΜΕ, με το σύνθημα της ανυπακοής και της απειθαρχίας τους τρομάζει.

Η 1η ΜΑΗ μας καλεί να δούμε πιο καθαρά την ολοένα και μεγαλύτερη κοινωνικοποίηση της εργασίας, την παραγωγή αμύθητου πλούτου με την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας. Αυτόν όμως τον πλούτο τον ιδιοποιούνται μια χούφτα καπιταλιστές με αποτέλεσμα η συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία να ζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ένα τέτοιο σύστημα σάπιο και ξεπερασμένο, δεν διορθώνεται και δεν εξανθρωπίζεται. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης μόνο βάσανα και δυστυχία έφερε και θα συνεχίσει να φέρνει για την εργατική τάξη, για τους λαούς.

Υπάρχει διέξοδος!

Υπάρχει όταν οι εργαζόμενοι διαλέξουν έναν άλλο δρόμο, το δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Είναι ο δρόμος για να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων που ντύνεται με το μανδύα της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο δικός μας δρόμος ανάπτυξης, θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, γι’ αυτό και πρέπει  αυτοί που παράγουν τον πλούτο να πάρουν και την εξουσία.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights